Sikfors fotbollsdamer i vinnarspåret på nytt

27 JUN 2017

Frida Öberg var delaktig i första målet när Sikfors vann med 4-2 över Storfors AIK. Arkivbild.

Sikfors fotbollsdamer tog sin tredje seger borta mot Storfors AIK 2 med 4-2 (1-1).
– Härligt att avsluta vårsäsongen med ännu en vinst, tycker Emelie Berglund, tränare.

Gästande Sikfors började bäst på Hedens Idrottsplats. men det var hemmalaget som tidigt tog ledningen. Redan i den sjunde minuten nätade Alma Mikaelsson för Storfors AIK.
– Lite snöpligt. Vi hade fem skott på mål under de första fem minuterna och skapade fler lägen än Storfors, säger Emelie.

Efter en halvtimme fick Sikfors hörna. Den ledde till en grötig situation framför mål. Frida Öberg var sist på bollen av Sikfors-spelarna men domaren Elin Risberg bokförde målet som självmål.

Matilda Nilsson gjorde två mål. Arkivbild.

Under åtta lyckominuter i andra halvlek avgjorde sedan Sikfors tillställningen med tre snabba mål mellan matchminut 60 och 68. Målskyttar Matilda Nilsson 2, och Jenny Stenvall.
– Stundtals spelar vi riktigt bra och skapar chanser, tycker Emelie.

Jenny Stenvall blev också målskytt. Arkivbild.

Maria Dufström Holmgren reducerade till 2-4 med drygt tolv minuter kvar av matchen. Men Sikfors seger var aldrig i fara.
– Segern var  vi värda, tycker Emelie, som lyfter fram hela laget.
Ett extra plus till målvakten, rutinerade Eva Pettersson.