Polarbröd bygger ut bageriet i Älvsbyn för 155 miljoner

22 JUN 2017
Skrivet av :

Polarbröd har beslutat att genomföra en omfattande utbyggnad av bageriet i Älvsbyn. Investeringen innebär en ny produktionslinje och ett nytt råvarulager. Investeringarna kommer att medföra bättre brödkvalitet, ökad produktionskapacitet och modernare arbetsmiljö. 

Polarbröd ersätter två äldre produktionslinjer med en ny och beräknar kunna baka 3 000 ton bröd mer per år än idag. Investeringen är främst en reinvestering, där möjligheter till process-, kvalitets- och produktutveckling för framtidens produkter skapas.

– Satsningen i Älvsbyn, hjärtat i Polarbröd, säkrar vår position framöver både när det gäller bästa kvalitet och volymer. Allt fler älskar våra typiska naggade kakbröd och gillar vår satsning mot full hållbarhet. Våra svenska kunder är självklart nummer ett men vår andel på export har aldrig varit större än den är just nu, säger Polarbröds vd Anders E Johansson.

Ett första steg för att möjliggöra utbyggnaden är att flytta järnvägen och vägen utanför bageriet. Dessutom måste de underliggande ledningar för fjärrvärme, vatten och avlopp till Älvsbyn dras om. Infrastrukturförändringarna påbörjas i augusti2017 och våren 2018 kan utbyggnaden för bageriet påbörjas.

Utbyggnaden beräknas vara färdig till sommaren 2019 och dennya linjen planeras vara i drift slutet av 2019. Den totala investeringen blir 155 miljoner kronor. Polarbröd har bakat bröd i över hundra år och med investeringarna i bageriet i Älvsbyn säkrar företaget hållbart bakat bröd i minst hundra år till.

produktionsdirektör Erik Enholm. FOTO: STERLING NILSSON

– För att möta efterfrågan på naggade kakbröd behöver vi investera i vårt bageri. Vi satsar på att utveckla nya produkter samtidigt som vårt originalsortiment uppskattas av allt fler, säger produktionsdirektör Erik Enholm

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.