Nybyn kryssade borta mot Arvidsjaur: ”Känns som en förlust”

04 JUN 2017
Skrivet av :

Robert Karlsson blev målskytt när Nybyn spelade 3-3 borta mot Arvidsjaur. ”Men vi borde ha vunnit”, tycker Robert.

Nybyn spelade 3-3 (2-0) borta mot Arvidsjaur i en svängig match.
– Men det känns som en förlust. Vi hade bland annat fyra ribbträffar och borde ha vunnit, tycker Robert Karlsson, spelande tränare.

Nybyn började bra.
– Vi satte hård press på Arvidsjaur från mittfältet och framåt vilket gjorde att vi vann många bollar högt, berättar Robert.

Hemmalaget hade problem att freda sig. Redan i den tionde matchminuten gav Mohamed Abdol Fatah Saleh Said Nybyn ledningen och gästernas dominans fortsatte hela första halvleken. Robert Karlsson utökade till 2-0 två minuter före pausvilan.

– Vi borde ha lett större. Vi skapade jättemånga chanser och men hade inte marginalerna på vår sida vilet de fyra ribbträffarna visar.

I andra orkade inte Nybyn fortsätta med sin press. Arvidsjaur tilläts komma in i matchen. Då var hemmalaget effektiva. Tre mål på 14 minuter av Fnan Bahta Tewelde,2, och Johan Sjögren vände på steken.

Snopet för Nybyn som dock visade moral.
– Vi gjorde en kraftsamling, säger Robert.

Arvidsjaur tappade övertaget och drog dessutom på sig en utvisning, Ali Mozafari, med fem minuter kvar av matchen, Minuten efter kvitterade Mohamed Abdol Fatah Saleh Said.

– Vi hade faktiskt lägen att avgöra, bland annat en situation där vi skulle ha fått frispark, men där domaren friade. Vi gör vår bästa match för säsongen och borde ha fått med oss alla tre poängen, tycker Robert, som dagen till ära kunde presentera ett nyförvärv, mittfältaren Ercal Dinu, från Finspång men numera boende i Vidsel.

– Han var duktig och kommer att bli betydelsefull för oss framöver, tror Robert.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.