Olivia Sandberg gjorde 1-0. ARKIVFOTO: KRISTER PALM

Älvsbyn tog en poäng borta mot Notviken 2-2 (1-1).
– En riktigt bra match, berömmer Lars Westerlund, tränare.

Det fanns många glädjeämnen för laget att ta med sig hem från Tunavallen i Luleå.
– Första halvtimmen var vi det spelförande laget. Vi var nära att komma igenom Notvikens försvar flera gånger, berättar Lars.

Men det var hemmalaget som tog ledningen genom Evelina Angeria redan i den femte minuten. Älvsbyn replikerade snabbt. Endast sju minuter senare kvitterade yttermittfältaren Olivia Sandberg.

– Kul för Olivia att få göra mål. Hon har verkligen gjort sig förtjänst av detta efter hårt arbete match efter match.

I andra halvlek återtog Notviken kommandot i en välspelad match. När Jenny Forssberg satte 2-1 för hemmalaget i den 87:e minuten såg det tungt ut för ÄIF. Ridå? Nej, då inte alls. Återigen repade Älvsbyn snabbt nytt mod. Med en minut kvar av ordinarie tid kvitterade Anna Berglund på ett fint inspel av Olivia Sandberg, som alltså var delaktig i Älvsbyns bägge mål.

– Skönt. Och bra för moralen. Nu vet tjejerna att det lönar sig att kriga till sista sekunden. Vi kommer aldrig att ge oss.

Notviken, som har ett lag med betydligt äldre och fler rutinerade spelare, hade stundtals stora problem med Älvsbyns unga tjejer. Fyrbackslinjen i Älvsbyn storspelade. Likaså hemvändande målvakten Alva Eriksson.

Moa Berglund var också tillbaka i spel efter skada. Älvsbyn fortsätter att prestera bra.
– Spelmässigt har vi faktiskt hållit jämna steg med alla vi spelat mot, säger Lars.