Ny seger för Sikfors fotbollsdamer

01 JUN 2017
Skrivet av :

Felicia Nordlund – en klippa i försvaret.

Det våras sannerligen för Sikfors fotbollsdamer. Ny seger i torsdagskvällens hemmamatch på Forsvallen mot Storfors AIK 2 med 2-0 (2-0). De blå-vita har fått en bra start på säsongen.
– Spelmässigt en jämn match. Vi får vara nöjda med segern och tre poäng, säger Emelie Berglund, tränare i Sikfors.

Hemmalaget började piggast och skapade fler chanser i första halvleken, som laget förde. Det var också före pausvilan som båda målen gjordes av Sofi Lövgren och Matilda Nilsson. Så långt ett rättvist resultat…

…för tvåmålsmarginalen skulle visa sig behövas, i andra halvlek tog nämligen Storfors över taktpinnen. Men ett hårt arbetande hemmaförsvar plus duktiga målvakten Lisa Nyberg satte stopp för gästernas attacker. Sikfors kunde spela på sin ledning vilket laget gjorde tappert och klokt.

– Storfors var klart bättre än oss efter paus. Första 20-25 minuterna av andra halvlek dominerade de stort. Sedan avslutade vi matchen snyggt och hade faktiskt lägen att göra 3-0. Men som matchbilden såg ut är vi jättenöjda med tre poäng, säger Emelie.

Alla i Sikfors kämpade tappert. Målvakten Lisa Nyberg och mittbacken Felicia Felicia Nordlund förtjänar extra beröm.

Med sina sju poäng på fyra matcher ligger Sikfors tvåa i serien i en dock haltande tabell.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.