Nabi Moradi matchvinnare i derbyt

13 JUN 2017
Skrivet av :

Nabi Moradi jublar efter att ha nickat in matchens enda mål.

Nabi Moradi blev matchvinnare för Älvsbyn i derbyt mot Sikfors. Han gjorde matchens enda mål.
– Ingen bra match av oss. Men skönt att vi vann, tycker Erik Norén, tränare i Älvsbyn.

Publiken runt Forsvallen i Sikfors bjöds på ett ställningskrig.
– Sikfors körde någon slags rugbytaktik och vi föll in i deras spel med alldeles för lågt passningstempo, säger Erik Norén.

Stundtals hettade matchen till. I den 20:e minuten blev Älvsbyns Mandi Akhtri utvisad efter en ful eftersläng på hemmalagets mittback Oskar Öhgren.

Läge för Sikfors?
– Nej, tyvärr tappade vi fokus och blev loja, säger Mikael Nilsson, tränare i Sikfors.

Hemmalaget hade svårt att utnyttja det numerära spelarövertaget. Istället gjorde Älvsbyn mål i den 36:e minuten. Nabi Moradi nickade in en målvaktsretur efter en smart slagen frispark av Jonatan Holmqvist. Han drog iväg ett hårt pressat skott längs den ojämna marken i målområdet, det fick bollen att studsa oberäkneligt. Dessutom hade målvakten Robert Öhman solen i ögonen.

I andra kom Sikfors ut som ett bättre lag. Felpassen blev färre och laget försökte rulla boll men hade svårt att komma till riktigt bra chanser. När sedan Sikfors Oscar Lundberg fick rött kort, ja då var spelarantalet återigen lika för båda lagen.

Närmast mål i andra halvlek var Älvsbyn med ett ribbskott.

Domaren David Olovsson fick mycket uppmärksamhet.
– Han blåste sönder matchen. Jag vet inte vad han ser som vi andra missar. Domaren avgör tyvärr matchen, klagade en missnöjd Mikael Nilsson.

Fastän derbyt inte på något sätt spårade ur dömdes tre röda kort ut (det tredje till Älvsbyns David Karlsson) och fem varningar.

Trots en relativt jämn match var aldrig Erik Norén orolig.
– Det kändes hyfsat säkert.

Älvsbyn har ett stort antal unga tekniska spelare. Men det finns också de som arbetar hårt. Målvakten Marcus Lundgren agerade tryggt och säkert. I en bra fyrbackslinje ett extra plus till Taha Anwar och Sirak Tesfaldet Zerai.

Även Sikfors fyrbackslinje skötte sig med beröm godkänt med Oskar Öhgren som dirigent. På mitten gjorde Gustav ”Gurra” Bergström återigen en bra insats.

Segern innebär att Älvsbyn på allvar blandar sig i toppstriden.

För Sikfors del bröts sviten på tre raka segrar.
– Det är bara att ta nya tag, säger Mikael Nilsson.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.