Musik i sommarkväll startade i hög klass

BILDEXTRA: Älvsby församling bjöd upp till musik i sommarkväll i kyrkan på torsdagskvällen med titeln ”Let there be music”, och det blev körmusik i den högre skolan med The American Swedish (ASI) Male Chorus från Minneapolis – Minnesota – USA. (Amerikansk manskör från Minnesota)

 

Kören har varit på turné i Sverige och Finland från den 13 juni, med allt från Workshops med veteranerna i Orphei i Drängar och konsert i Uppsala Domkyrka, besök i Porvoo och Helsingfors, spelningar i Kulturens Hus i Luleå, Gammelstads (Nederluleå) kyrka. för att på torsdagskvällen komma till Älvsby Kyrka.

ASI manskör tog sig ann ett flertal svenska och amerikanska körstycken med en sådan fantastisk skärp och texter på svenskan gick att förstå för åhörarna.

Allt under ledning av Jeff Wresell och Pianisten Dan Ritter, där de även fick kvällens publik att delta och klappa med i glädje vid ett av styckena. Presentatör från församlingen var Kerstin Hansson.

Undertecknad som bott och jobbat i Uppsala, har hört Orphei i Drängar i många sammanhang och vetskapen om derar utbyteskörer inte går av för hackor, såg fram mot denna torsdagskvällen.

Att kören kommer svenskbyggderna i Minnesota, USA kunde höras för nästan all presentation skedde på svenska.

När man sedan läser namnen på de dryga 30 talet körmedlemmar varav 22 på plats i Älvsbyn så fladdrar många svensk namn revy, som Arvidson, Dahlgren, Holm, Engquist, Johnson, Mattson, Hultgen o.s.v.

Jag blev inte ledsen av det som levererades, för det var mycket hög klass på allt.

Om du nu missade detta så finns det ännu möjlighet att höra The American Swedish (ASI) Male Chorus från Minnesota, då kören håller Midsommarkonsert på Midsommarafton vid Brändö Hamn och tar sedan avsked av Sverige för denna gång.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.