Motorsportens dag i natursköna och soliga Sikfors camping

04 JUN 2017
Skrivet av :

Sportbilar fanns på plats. Något färre är tidigare år dock. ”Jag tror vi får återgå till att genomföra arrangemanget på Nationaldagen”, säger Curt Jonsson. FOTO: KRISTER PALM

TEXT+FILM: Motorsportens dag firades i Sikfors på lördagen med bilutställning, lådbilsrace och en uppskattade uppvisning av Älvsbyns miniracingklubb. Ett referat från dagen, av Anders Jonsson, kan du läsa nedan.

”Ja, här arrangerade Broder Curt Jonsson det så Nostalgiska och omtyckta Lådbilsracet för alla åldrar!

Segrade även i år, i Seniorklassen, gjorde Luleås Oscar Ljungberg, som nu också hunnit ta rallylicens och kört racing på Mantorp Park, så kunnandet finns!

I Juniorklassen segrade Viktor från Krokträsk utanför Älvsbyn, och fick också ett gratis skrovmål i pris av föreståndaren Åsa Nilsson!
Viktor blev också fin tvåa totalt!

Älvsbyns Miniracing hade bejublade uppvisningar, både en inhägnad tennisplan men även offroad! Duktige Ulf Stenvall, Älvsbyn visade vad som man inte trodde var möjligt med jättelånga hopp och en massa rullningar där bilen ändå på något sätt alltid kom tillbaka på hjulen! Se filmklippen nedan!

Ulfs dotter Johanna visade också upp Älvsbyns Miniracing så fina verksamhet!

Broder Curt, Sikfors, anordnade även motorutställningen med allt från förra helgens segrare i Piteå, Peter Engström Boden insin så snygga och potenta Ford Escort BDA!
Även Leif Jonsson vassa Ascona från Klöverträsk fanns med och Curts egen legendariska 142 Blå!

Därutöver även så snygga gatbilar! Se nedanstående bilder!

Slutligen kunde alla även avnjuta Sikfors Campings så goda paltlunch!”

Anders Jonsson Älvsbyn
Starter Lådbilsracet

Här den så duktige Ulf Stenvall Älvsbyns Miniracing uppvisning:

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.