Jonny Stavbom vann Pärlracet

Jonny Stavbom i sin Saab vann första upplagan av Pärlracet. FOTO: MIKAEL JONSSON

Jonny Stavbom, MK Speed, blev den förste att vinna nya tävlingen Pärlracet på Höghedens motorstadion i Älvsbyn. Bäst av hemmaförarna i seniorklassen lyckades Petter Larsson, Älvsbyns MS, och Roger Hortlund, Tväråns IF.

Se fler bilder av Mikael Jonsson här…

Petter Larsson i sin svarta Volvo nådde A-final på hemmabanan. FOTO: MIKAEL JONSSON

Ett 50-tal förare fanns på plats för att tävla i två klasser seniorer och juniorer. Jonny Stavbom vann seniorklassen före två bodensare; Jan Öhman och Jörgen Stenberg.

Fyra blev Jari Tissari, Södra Lappmarkens MK. Petter Larsson, Älvsbyns MS, och Roger Hortlund, Tväråns IF. tog sig båda till A-final där de slutade femma respektive sexa.

I juniorklassen var framgångarna än bättre för hemmaförarna. Anton Lindström, ÄMS, slutade tvåa efter vinnaren Rasmus Grönlund, Skellefteå MS. På pallen, som trea, tog sig Erik Berggren, Tväråns IF. Lina Sundqvist, ÄMS, körde också bra och slutade på en fjärde plats.

HugoBergman tävlade i debutantklassen. FOTO: MIKAEL JONSSON

resultat Folkrace 17 juni Älvsbyn

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.