”Jag vill hylla hela laget”

08 JUN 2017
Skrivet av :

Magnus Mohlin, nöjd tränare i Nybyn, trots förlusten.

Nybyn gjorde en riktigt bra match mot topplaget Alterdalen hemma på Adolfsheds naturgräs. Visserligen blev det förlust med 0-2 (0-1) men poängen var inte långt borta.
– Det vi nöter på träningarna börjar ge resultat, säger Magnus Mohlin, tränare i Nybyn.

Enligt Mohlin vann Nybyn bollinnehavet.
– Jag skulle tippa på 55-45 till vår fördel. Vi rullade bra och höll bollen i laget långa stunder.

Chanser fattades inte heller för Nybyn. Nyförvärvet Ercal Dinu hade en rykande frispark från 30 meter på väg mot krysset som tvingade gästernas målvakt att sträcka ut sig i hela sin längd för att rädda. Robert Karlsson var en tåspets från mål. Även Abdirahmaan Hassan Mahamed hade ett fint läge som var värt ett bättre öde.

Men tyvärr för Nybyn var det gästerna som gjorde målen. 1-0-målet var ett tungt sådant. Precis före paus. Målskytt: Johan Wessung.
– Först tyckte vi att det var offside. Men domarna hade nog rätt, erkänner Magnus ödmjukt.

Trots det snöpliga målet fortsatte Nybyn att spela bra. Men Jens Åkerlunds 2-0 mål avgjorde matchen. Efter detta kunde Alter spela mer på säkerhet.

– Jag vill hylla hela laget. Alla gjorde en mycket bra match, men ska jag lyfta fram någon så är det nye Yacob Hoseini och mittbacken Shishay ”Andrew”Gebre. Men, som sagt, hela kollektivet ska ha stort beröm, säger Magnus.

Bra var också comebackande målvakten Jonny Nordlund.

Matchen mot Alter var också Nybyns hemmapremiär på fina Adolfshed i ett härligt sommarväder.
– Gräsmattan tog på krafterna jämfört med Älvåkras konstgräs. Men även Alter såg rätt trötta ut i slutet, säger Magnus.

 

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.