Helgen för Älvsbypolisen

18 JUN 2017
Skrivet av :

En hel del jobb mot alkohol och narkotika, blev det för Älvsbypolisen under skolavslutningshelgen.

På fredagen kontrollerades sju ungdomar där en mindre mängd narkotika hittades i deras närhet, två av personerna misstänktes för narkotikabrott eget bruk då de visade tecken på att vara påverkade, de togs med för provtagning och förhör.

Under fredagskvällen påträffades även ett antal ungdomar som hade alkohol, där alkoholen hälldes ut och ungdomarnas föräldrar kontaktades i samband med åtgärden.

Under lördagen och natten mot söndag genomfördes nykterhetskontroll på RV94, där Polisen uppmärksammade att bilar i motsatt körriktning varnade mötande bilister för poliskontrollen.

Då kontrollen var belägen så att bilar som varnades ej hade möjlighet att vända eller avvika, så gav kontrollen utdelning och en förare blåste positivt i polisens sållningsinstrument, där nu föraren misstänks för rattfylleri och körkortet omhändertogs.

– Det är alltid frustrerande när man ser att folk varnar medtrafikanter när vi har nykterhetskontroller, det försvårar genomförandet av vårt arbete gällande trafiknykterhet och säkerhet, ett arbete som är nog svårt som det är, säger Älvsbypolisen.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.