Guldkantad säsongsavslutning

BILDEXTRA, RESULTAT: Älvsbygymnasterna kammade hem tre guld och ett silver vid vårens upplaga av Anatoli Cup.

Två av gulden gick till Lisa Josefine Larsson och Micke Gauffin som tävlade i varsin veteranklass.
I den tuffaste klassen på flicksidan tog Linnea Åberg guld och Anna Nilsson silver, och ändå stod de bara för en del av de starka prestationer som visades upp under dagen.
Älvsbygymnasterna var på plats med hela 37 deltagare som tävlade i åtta av de elva klasserna.

Rekordmånga anmälda gjorde att det länge såg ut att kunna bli deltagarrekord, men så blev inte fallet. 154 anmälda blev 132 startande; gymnaster och veteraner kom från Jokkmokk,
Arvidsjaur, Älvsbyn, Boden, Luleå och Umeå för att delta vid säsongens sista gemensamma tävling – eller folkfest. Stämningen var verkligen på topp på Älvsbyvärken!

Tapper har utvecklats
I veteranklasserna gick Lisa Josefine Larsson obesegrad genom hela tävlingen och vann klassen överlägset.
Micke Gauffin vann också han med god marginal då han var starkast, snabbast och smidigast i alla grenar utom en.
Rickard Tapper utmanade sig själv i herrarnas veteranklass och visade prov på personlig utveckling sedan sist – vilket är ett av syftena med Anatoli Cup, att tävla mot sig själv.

Träningskompisar i topp
Linnea Åberg och Anna Nilsson tränar tillsammans till vardags och de båda hade åldern inne för att tävla i den tuffaste klassen på flicksidan, Flickor 5.
Åberg ställde upp i nio av tio grenar och hade högsta poäng på allt utom spagater av de grenar hon tävlade i.
När alla poäng räknades ihop blev skillnaden mellan guld- och silvermedaljören inte mer än drygt en halv poäng varpå det var god marginal till nästa tjej på prispallen.

Framgångsrika deltagare
Många andra Älvsbygymnaster var på plats och tävlade framgångsrikt.
Med framgångsrikt menas inte bara resultat utan kämpaglöd och personliga rekord som slogs under tävlingen, att lyckas med något man kanske inte lyckats med förut eller ens trott att man skulle klara.

Anatoli Cup är en fin avslutning på säsongen för gymnasterna.
En riktig folkfest där tävlingen handlar mer om egna än andras resultat, där man kan jämföra sina resultat från år till år och se sin personliga utveckling inom styrka och smidighet.
Och många har verkligen utvecklats!

Anna och Elise deltog för 20:e gången
Det är också en tävling där flitigt deltagande belönas med plaketter och pokaler, och denna gång blev det rekordmånga som fick pris för 6, 8, 10, 15 och 20 starter. Av dem var åtta Älvsbygymnaster. Alma Granström och Lisa Tapper startade för sjätte gången; Donja Nialepka och Carmen Efverström för åttonde; Hanna Andersson och Elsa Lundberg för tionde och de belönades med varsin plakett. Anna Nilsson och Elise Petterson som ställde upp för 20:e gången fick varsin pokal som påminnelse om och bevis för sitt flit.

Resultat: Anatoli Cup Resultat 3 juni 2017

Text: Brittmari Åberg/Älvsbygymnasterna
Foto: Anders Åberg/Älvsbygymnasterna

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.