Erik och Kjell myser när Älvsbyn lirar och ler

09 JUN 2017

Erik Norén ler. Kjell Ernstsson ler. Älvsbyn spelar en teknisk och glädjefull fotboll.

Älvsbyn gjorde alla fem mål i bortamatchen mot ISK/HIF/LIF. Resultat? 4-1 (3-0) till de grön-vita.
– En riktigt bra första halvlek av oss, säger Erik Norén, tränare i Älvsbyn.

Älvsbyns fotbollsherrar fortsätter att visa riktigt bra klass. Trots att ISK/HIF/LIF ställde upp med spelare som har rutin från både division 2 och division 3 hade hemmalaget ingen chans.

Matchen var avgjord redan före paus. Då hade, i tur och ordning, Jonathan Dalberg, Nabi Moradi och André Sköld gjort var sitt mål i en halvlek som Älvsbyn dominerade totalt.

– Efter paus slappnade vi av. Då tilläts ISK/HIF/LIF att komma in i matchen. Men det var aldrig någon fara på taket, konstaterar Erik.

Älvsbyns fjärde mål gjorde Jonatan Holmqvist på straff. Ja, skämtsamt kan sägas att Älvsbyn var så generösa denna afton att de även svarade för hemmalagets tröstmål, alltså ett självmål.

– Ett missförstånd i försvaret men det är sådant som händer, säger Erik.

Älvsbyn har gjort imponerande 28 mål på sex matcher. Onekligen har klubben ett intressant lag på gång.