Duktiga ledare fick stipendium

Jenny Knuts och Linnea Åberg fick äran att mottaga varsitt ungdomsledarstipendium från Älvsbyns kommun för sina utmärkta insatser som tränare i Älvsbygymnasterna.

De är kanske mest kända för sina idrottsliga meriter med framstående placeringar både regionalt och nationellt, men jämte det är de båda ledare för en grupp flickor som tränar artistisk gymnastik 2-3 gånger per vecka.

Under det senaste året har Jenny, Linnea och tränarkollegan Kajsa Söderberg dessutom satsat stenhårt på att fullgöra sina ledarutbildningar i Kvinnlig Artistisk Gymnastik.

Med föreningens stöd i ryggen uppnådde de Svenska Gymnastikförbundets högsta ledarnivå, Steg 3, i januari 2017. Utbildning och egen erfarenhet är två viktiga ingredienser för tjejernas goda ledarskap.

Trots sin unga ålder har 18-åringarna Knuts och Åberg hunnit vara ledare i flera år. De arbetar aktivt i tränargruppen för gymnasternas utveckling och är goda förebilder, både genom sitt eget framgångsrika idrottsutövande och som ledare.

De är mycket uppskattade och omtyckta av sina gymnaster och deras föräldrar samt av föreningen.

Stipendierna är ytterligare ett kvitto på hur värdefulla deras insatser är, inte bara för föreningen utan även i kommunen.

Älvsbyns kommun vill med sina stipendium stödja och uppmuntra insatser inom ungdomsverksamheten i kommunen samt premiera kommunens unga ledarförebilder och den förening som fostrat dem.

Därför delas årligen två olika stipendium ut till ungdomsledare bosatta i kommunen.

I år utsågs Jenny Knuts till Ungdomsledarstipendiat 2017 och Linnea Åberg till Unga ledare 2017.

De uppmärksammades vid Kommunfullmäktige där de fick ta emot blommor, diplom och tillhörande check av Älvsbyns kommunalråd Helena Öhlund. Älvsbygymnasterna, som ”…fostrat den Unga ledaren”, fick också ett omnämnande i samband med utdelandet av Åbergs stipendium.
Text o Foto: Brittmari Åberg/Älvsbygymnasterna

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.