Drömstart bäddade för Älvsbyns seger

06 JUN 2017

Wilma Karlsson testar ett skott. FOTO: KRISTER PALM

UPPDATERAD: Älvsbyn fick en drömstart i hemmamatchen på Älvåkra mot Alvik 2. Ledning med 3-0 redan efter 25 minuters spel. Det bäddade för säsongens första seger med 3-2 (3-1).
– En riktigt bra första halvlek av tjejerna, berömmer Lars Westerlund, tränare.

Anna Berglund blev också målskytt. FOTO: KRISTER PALM

Emelie Hjertberg satte 1-0 efter bara drygt tre minuters spel. 2-0 gjordes av Anna Berglund i den 24:e matchminuten och bara minuten senare ökade Emelie Hjertberg till 3-0.

En kanonstart som sedan hemmalaget förvaltade.

– Kul att vårt spel gav utdelning i form av mål. Det har ju tyvärr varit lite stolpe ut i tidigare matcher trots att laget spelat bra.

Det var lite proppen ur på många sätt.

Evelina Isaksson på språng. FOTO: KRISTER PALM

I andra halvlek föll Älvsbyn tillbaka. Det höll på att straffa sig. Men hemmatjejerna visade moral och offervilja.

Förhoppningsvis ger både de tre poängen och de tre målen ett stärkt självförtroende.

– Det här var precis vad vi behövde, tycker Lars.

Emelie Hjertberg arbetade hårt och gjorde sin bästa match för säsongen. Hon bildade ett farligt anfallspar tillsammans med Anna Berglund.

Slet hårt på mittfältet gjorde också Emma Berglund, men alla i Älvsbyn förtjänar beröm.

Johanna Sundström skadade knät i andra halvlek och fick bytas ut. Något som förstås blev ett avbräck för Älvsbyn.

– Hon slog i knät hårt i konstgräset. Vi både hoppas och tror att det inte är något allvarligt, säger Lars.

Redan på torsdag är Älvsbyns fotbollsdamer i hetluften på nytt. Då väntar bortamatch mot Notviken.