Delikatessfabriken storsatsar

01 JUN 2017
Skrivet av :

Delikatessfabriken i Vidsel storsatsar med en ny produktionslinje och börjar producera den omåttligt populära Orientdressing i och med Foodmarks investering i familjeföretaget.

Stefan Andersson och Ann-Chatrine Andersson

Delikatessfabriken har i samband med sin nya produktionslinje börjat tillverka Orientdressing, som idag ofta går att hitta i var och varannan norrländsk familjs kylskåp.

“Orientdressing är en otroligt populär produkt i Norrland och används till all möjlig mat såsom dressingen på hamburgaren, souvas, på skinkmackan eller till kebaben. Den anses som en klassiker här i Norrbotten och det känns därför extra kul att Delikatessfabriken som grundades i Norrbottens inland Vidsel nu kan producera Orientdressing,” säger Ann-Chatrine Andersson som tillsammans med Stefan Andersson har grundat Delikatessfabriken.

Foodmarks investering på 2,5 miljoner kronor ska resultera i ökad kapacitet och har som mål att på sikt kunna producera mer sås i Delikatessfabriken.

“Norrland är fortfarande vår huvudmarknad, men det känns tryggt att ha Foodmark som med deras kompetens och kapital vill göra denna storsatsning tillsammans med oss. En väldigt kul och spännande utveckling!” säger Ann-Chatrine Andersson.

Delikatessfabriken är ett familjeföretag med 8 anställda och grundades 1999. Idag har Delikatessfabriken ett 20-tal olika kalla såser och dressingar på flaska i sitt sortiment. Bearnaisesåsen är mest populär och utgör hälften av försäljningen, medan aiolin ligger på en stark andra plats.

Foodmark är Sveriges största producent av flera kända livsmedel inom kategorierna såser och dressingar, mjukost och messmör och färdiga sallader. Företaget omsätter ca 700 miljoner kronor och har 220 anställda. Huvudkontoret ligger i Sundbyberg och är ett dotterbolag till livsmedelkoncernen Agra AS.

Orientdressing som produceras av Delikatessfabriken går redan att hitta i matbutikernas sortiment.

Källa Pressmeddelande

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.