Älvsbyn vann toppmötet mot Alter

27 JUN 2017
Skrivet av :

 

André Sköld blev tvåmålsskytt. Arkivbild

Älvsbyn toppar en haltande tabell efter vinst borta mot Alterdalen, 4-0 (0-0).
– Fi fan vilken skön seger, tycker Erik Norén, tränare.

Älvsbyn jublar som serieledare. Arkivbild.

Första halvlek slutade mållös.
– Vi mötte ett bra motstånd men jag tycker att vi hade bra koll de första 45 minuterna. Vi var det lag som ägde mer boll och skapade fler chanser. Det var en första halvlek med mersmak, säger Erik.

Efter paus kom utdelningen för Älvsbyns del. Sju minuter efter vilan gjorde Mandi Akhtri 1-0 för Älvsbyn. Mats Lundström utökade till 2-0 i den 73:e minuten Sedan satte André Sköld de två sista spikarna i Alters kista genom att göra 3-0 och 4-0.
– Alla mål kom till efter snabba omställningar, berättar Erik som berömmer hela det grön-vita kollektivet.
– På senaste träningen före matchen sa vi att alla måste göra en bra match om Alter ska besegras. Det hörsammades verkligen.

I våras förlorade Älvsbyn en träningsmatch mot Alter med 1-5. Men sedan dess har Älvsbyn utvecklats i snabb takt.
– Kvällens resultat visar att vi är på rätt väg. Jag är också glad att vi höll nollan. Försvaret har verkligen höjt sig, berömmer Erik.

Bäst i ett bra Älvsbyn var målvakten Markus ”Mojje” Lundgren.

Domaren Robert Ridefors hittade sju gula kort, vilket ledde till två utvisningar; Alexander Sjöberg i hemmalaget och Jonathan Dalberg i Älvsbyn.

Var det en ful match?
– N
ej, tvärt om. Det var en ganska snäll drabbning. Jag förstår inte var domaren hittade de gula korten. Utvisningarna var mycket billiga, svarar Erik.

Nu tar Älvsbyn sommaruppehåll inför en spännande höst.
– Vi har verkligen bäddat bra. Vi är med och slåss om seriesegern. Allt kommer att avgöras i de sista tre omgångarna, tror Erik.

 

 

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.