Vilket drag, Dansdraget!

07 MAJ 2017
Skrivet av :

Vilket drag det blev när Dansdraget återigen arrangerade Pärlbuggen i Älvsbyn. Hela 94 dansande par ställde upp i tävlingen, vilket är långt mer än vad klubben hade räknat med.

– Vi blev både förtjusta och förskräckta, förklarar Maria Engström, en av Dansdragets eldsjälar.

Men föreningen hade inget att frukta. Arrangemanget har fått idel lovord så här i efterhand och både tävlande och åskådare rymdes inne på Forum. -Men inte blev det mycket plats över, skrattar Maria.

”Finns det hjärterum … ” Lokalen fylldes till bredden när Pärlbuggen gick av stapeln.

Fina pallplaceringar

Extra roligt blev det förstås när flera av Älvsbyns egna dansare kvalificerade sig på prispallen. (Mer om resultaten kommer i ett eget inlägg under morgondagen). Under dagen tävlade dansparen i följande grenar: Bugg, Dubbelbugg, Boggie, Lindy, Rock och West Coast Swing. Efter tävlingen anordnades dessutom en mycket rolig och publikvänlig Jack & Jill- tävling, där dansparen lottades ihop.

-Man kan säga att Jack & Jill är en tävling för alla som älskar att bugga, förklarar Sterling Nilsson, Dansdragets ordförande.

Axel Lind och Maja Engström dansade sig hela vägen upp på prispallen.

Många eldsjälar

Maria Engström vill passa på att lyfta fram alla de andra eldsjälar som hjälpt till att arrangera tävlingen.

– Det har varit ett fantastiskt samarbete. Vi har dansande ungdomar som varit otroligt hjälpsamma och engagerade föräldrar som ställt upp inför tävlingen. Vår tävlingsspeaker Moa Johansson och kvällens musikansvarig är två av klubbens unga medlemmar som gjorde ett fantastiskt jobb, berömmer hon.

Värdefulla sponsorer

Många lokala sponsorer, både företag och privatpersoner har dessutom hjälpt till för att få en lyckad tävling.

– Vi har fått allt ifrån lotterivinser till klassponsorer och allt är värdefullt och behövs! förklarar Maria tacksamt.

Sterling Nilsson håller med; både om att alla sponsorer och eldsjälar är värdefulla för klubben, men också att det blev en mycket lyckat tillställning.

– Vi behöver fler tävlingar av det här slaget i Älvsbyn, avslutar han.

FOTO: Krister Palm & Sterling Nilsson

 

 

 

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.