Ulla övertar ordförandeklubban

07 MAJ 2017
Skrivet av :

Ulla Bergström, ordförande Norrmejerier Foto: Mariann Holmberg

Ulla Bergström, från Svensbyn, är ny styrelseordförande för Norrmejerier.
– Jag är hedrad över förtroendet att leda de norrländska böndernas egen mejeriförening, säger Ulla Bergström.

Ulla ersätter Henrik Wahlberg: Hon har lång erfarenhet av styrelsearbete och har varit ledamot i Norrmejeriers styrelse sedan 2007.

Ulla Bergström lovar att fortsatt verka för ett starkt Norrmejerier nu och i framtiden, där styrelsens utmaningar, enligt henne, är behovet av mer mjölkråvara och ett avräkningspris på en bra nivå. I utmaningen ligger också en hårdnande konkurrens från andra varumärken och förändrade konsumtionsmönster.

– Jag är övertygad om att Norrmejerier behövs. Norrlänningarna månar om mejeriprodukternas ursprung och förstår betydelsen av valet i mejerihyllan. Norrländska mejeriprodukter håller Norrland levande, säger Ulla Bergström.

Göran Olofsson fick fortsatt förtroende som vice ordförande.

Övriga ledamöter i styrelse: Kjell Forsén, Bredbyn, Anders Jonört, Flarken, Kenneth Samuelsson, Boden, Helena Ågren, Vännäs, Magnus Sandin, Robert Lundgren, Lillpite, Dan Burman och Peder Nilsson, arbetstagarrepresentanter.
Källa: Norrmejerier

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.