Ulf och Ola lockar kineser till Älvsbyn

05 MAJ 2017
Skrivet av :

Ulf Nårsa och Ola Landin har båda kinesiska fruar. Nu satsar de på att locka kineser till Älvsbyn och Norrbotten.

Företaget North Sweden Event & Resor AB ska locka kineser till Älvsbyn. I mitten av juli anländer tio kinesiska researrangörer till Storforsen.
– Det finns ett sug efter Swedish Lapland. För kineserna är det fortfarande ganska okänt men det gör ju norra Sverige än mer spännande, förklarar Ulf Nårsa som startat bolaget med Joakim Pååve.

Marknaden är stor. I Kina bor nära 1,4 miljarder personer. Men att etablera kontakter är inte det lättaste. Det gäller att ha goda kunskaper om kinesiska affärs-seder och kultur.
– Vi har det ju så förspänt att jag är gift med en kinesiska, Ninghua. Likaså min vän Ola Landin. Hans fru Jodie Zhong arbetar som säljare. Tack vare dem har vi en trovärdighet mot våra affärspartners i Kina, berättar Ulf.

Ulf Nårsas och Ola Landins andra hemstad, Hangzhou, med nära sju miljoner invånare i provinsen och 1,4 miljoner bara i centrala staden.

North Sweden Event & Resor AB vill bjuda sina besökare på arktiska upplevelser.
– Genom vårt arktiska sätt att leva, i samklang med naturen, är vi ett företag som vill dela med oss av glädjen och lusten att vara i och upptäcka naturens mysterier, samt uppleva den rogivande och välbefinnande effekt som den arktiska naturen ger, berättar Ulf och fortsätter:

– Våra produkter är därför utformade så att upplevelsen och mötena med naturen, människan och djuren blir det centrala och själva navet i verksamheten.

North Sweden Event & Resor AB erbjuder produkter och upplevelser i hela de svenska, finska och norska delarna av Nordkalotten. De letar efter samarbetspartners som kan erbjuda event som passar bolagets filosofi. Både Ulf och Joakim är samer vilket innebär att naturkunskapen är god. Den samiska kulturen är därför ett självklart inslag.

– Fast kineserna vill hinna se så mycket som möjligt. Därför kommer vi att göra ett paket där de får tillbringa tid även i Stockholm och på Åland.

Ola Landin berättar att en sådan, för oss, självklar sak som ren luft är en upplevelse för många kineser.
– Det första våra kinesiska gäster gör när de landar på Luleå Airport är att ta bilder på himlen om det är solsken. I de stora städerna ligger ofta smogen konstant över husen. Därför är en blå himmel exotiskt, berättar Ola Landin.

Efter noggranna förberedelser är nu North Sweden Event & Resor AB beredda att ta emot gruppresor från Kina.

– Vår satsning öppnar ju även upp för svenskar att åka till Kina, påminner Ulf.

Bolaget erbjuder även andra arrangemang och event för lokala aktörer som:

•Firmafester
•Konferenser
•Personaluthyrning
•Uthyrning tältkåta

Läs mer på: www.north-event.com

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.