Tre stora öringar gav Big Fishers segern i älvfisket

27 MAJ 2017
Skrivet av :

Vinnarduon; Göran Karlsson och Lars Öhgren.

Lag Big Fishers gjorde skäl för namnet och vann det prestigefulla älvfisket i samband med Sikfors Fiskefestival på lördagen. Men det var nära att lagmedlemmarna Göran Karlsson och Lars Öhgren hade gett upp.
– Efter en och en halv timme hade vi inte haft ett napp, berättar Göran.

Men sedan kom fångsterna tätt. På 53 minuter drog Göran och Lars upp tre fina öringar. Den största mätte hela 72 centimeter. De övriga två var 59 respektive 53 centimeter långa.

De tre öringarna gav Big Fishers segern och en valfri helikopterresa med Kallax Flyg till någon fiskrik fjällsjö.

Vattnet i älven var grumligt med mycket gräs som vårfloden för med sig. Det kom också en och annan stubbe flytande.
– Men vi hade satt blysänken på linan före tafsen. Det fångade upp gräset och höll wobblern, en Rapala, ren. Det får inte finnas ett strå på draget om öringen ska lockas av betet, säger Lars.

Tvåa i tävlingen blev laget Stenknall med bröderna Martin och Johan Stenvall. Trea kom laget Åssit.

Totalt deltog 28 lag i älvfisket. Tillsammans drog de upp ett 20-tal öringar och en gädda. Fisket var alltså trots det grumliga vattnet bättre än i fjol. Eftersom de fångade fiskarna mättes och fotograferades kunde samtliga släppas tillbaka.

Barnfisket på lördag förmiddag lockade 100 unga fiskare.

Knubbracet vanns av Sofia Enbom som fick 3 000 kronor. Tvåa blev Ulf Aili ( 2 000 kronor), trea Jörgen Andersson ( 1 000 kronor) och Peter Jonsson vann en weekend på Sikfors camping.

Årets Fiskefestival var väl genomförd och blev en lyckad tillställning där alla verkade nöjda och belåtna. Festivalen avslutades på lördagskvällen med en pubafton i kåtan på campingen. En camping som var fullbelagd.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.