Silver till Anna i friståendefinalen

Under förra helgen gick rikstävlingen Vårpokalen i Leksand och Älvsbygymnasterna var på plats med två av sina gymnaster.

Både Elise Pettersson och Anna Nilsson lyckades riktigt bra och knep varsin plats i friståendefinalen där Anna dessutom tog silver.

Vid lördagens mångkamp deltog 45 gymnaster, från Jokkmokk i norr till Göteborg i söder, och både Elise och Anna stod sig väl i sällskapet och var nöjda med sina insatser.

Fallfri bomserie
Trots att Elise föll på hopp kom hon på en fin 13:e plats med 43,90 poäng i mångkampen, mycket tack vare sin prestation på fristående – där hon gick till final med sjunde bästa poäng.
En fallfri bomserie hjälpte också till för ett avancemang i resultatlistan.

Kul att komma till final
Anna Nilsson slutade på 14:e plats under lördagen, trots ett fall samt en del vingel i hennes bomserie, och placerade sig endast två tiondelar efter klubbkamraten.
Även Anna gick till final i fristående, det genom att ha sjätte bästa poäng på redskapet under lördagen.

– Över lag kändes det lugnt och vi har haft jätteroligt, meddelar Anna. Kul att komma med i final!

Silver till Anna i grenfinalen
Vid söndagens grenfinaler avancerade de båda träningskompisarna så pass mycket att Anna Nilsson tog hem silvret och Elise Pettersson kom femma på fristående.

– Jag tycker att det har gått bra både igår och idag, skriver Anna efter söndagens final och Elise instämmer.

Text: Brittmari Åberg
Foto: Elin Murbäck
Älvsbygymnasterna

Resultat:
Vårpokalen Leksand 2017-04-29_Resultat_dag1

Vårpokalen Leksand 2017-04-30_Resultat_dag2_grenfinaler

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.