Sikfors hade seriefavoriterna i gungning

07 MAJ 2017
Taggar : , ,
Skrivet av :

Oskar Öhgren och Sikfors blir inte att leka med. Det fick Alter känna på. (Arkivbild) EMELIE BERGLUND

Seriefavoriten Alter förväntades att lätt fixa tre poäng i matchen mot Sikfors på Hedens IP. Men det blev en kamp in i det sista.
– Vi gör en fantastisk match, tycker lagkaptenen Oskar Öhgren, trots förlusten med 0-2 (0-1).

Sikfors överraskade.
– Jag tror även att Alter blev lite chockade, säger Oskar.

Bäst av allt (förutom de uteblivna poängen förstås) var att Sikfors tog över mer och mer ju längre matchen led.
– Det var ett skönt kvitto på att försäsongsträningen gett resultat.

Oskar var nöjd med i stort sett allt.
– Alter är ju skyhöga seriefavoriter. På pappret har de ett otroligt bra lag för division 5. En serieseger för Alter ger ju bara två gånger pengarna. Men vi mötte upp bra och svarade för en enorm laginsats. Alla jobbade hårt. Det var positivt snack hela tiden, Attityden, inställningen och humöret var på topp.

Matchvinnare för Alter blev Alexander Rönnqvist. Han gjorde båda målen. Det första psykologiskt viktigt sekunderna före pausvilan.
– Alexander är otroligt bra. Han har väl meriter från både division 1 och 2. Men vi gav varken honom eller Alter någonting gratis. Det var en tuff match med många närkamper. Ett riktigt krig. Men roligt. Vi har verkligen gjort enorma framsteg från förra säsongen. Det finns massor av bra saker att ta med sig från den här matchen, summerar Oskar.

Alla i Sikfors förtjänar beröm. Ett extra plus emellertid till backen Rasmus Bergman.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.