Sikfors Camping bygger ut

13 MAJ 2017
Skrivet av :

För vaktmästaren Mikael Nilsson väntar bråda dagar.

Satsningen på Sikfors Camping & Konferens går vidare. Toaletter och duschar har fräschats upp. En ny veranda på hundra kvadratmeter i anslutning till serveringen är under byggnad. Campingen ska byggas ut med med mellan 40-50 platser och hotellet får en ny restaurangdel.

Utvecklingsplanerna för den fina anläggningen vid Piteälvens strand i Sikfors går vidare.
– Det känns fantastiskt spännande och kul, tycker Åsa Nilsson, verksamhetschef.

Sikfors Camping & Konferens köptes av  bröderna  Folke och Sven Stenvall tillsammans med deras syster Anna Flink genom deras gemensamägda bolag, Sågenergi i Sikfors AB. Ett köp som välkomnades av såväl bybor som campinggäster.

Syskonens känsla för hembygden och Stenvalls-koncernens finansiella styrka borgar för en gynnsam utveckling, inte bara för campingen utan hela bygden.
– Många servicefunktioner tryggas och campingen har stor betydelse inte minst för affären i byn, säger Åsa.

Det är minsann inte alla byar som kan skryta med att ha en restaurang med lunchservering alla vardagar året runt.

Till hösten kompletteras själva hotellet med en ny restaurangdel som kommer att kallas vardagsrummet.

– Vi behöver fler platser för matgäster, framförallt vid konferenser, berättar Åsa.

Utbyggnaden av campingen får dock vänta än ett tag beroende på att avstyckningen fastnat i Lantmäteriets byråkratiska kvarnar. Utöver 40-50 nya husvagnsplatser blir det även en tillhörande servicebyggnad.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.