Popdrottningar till kollo i Älvsbyn

Marit Bergman. FOTO: FREDRIK SKOGKVIST

Marit Bergman och Vera Vinter kommer till Älvsby Folkhögskola i mitten av juli som inspiratörer till unga musikintresserade tjejer på Pop-kollo.
– Jättekul och spännande, tycker Monica Johansson, fixare och spindeln i nätet på Folkhögskolan.

Vera Vinter.

Lägret, den 10-16 juli, genomförs i samarbete med föreningen Popkollo som bedrivit läger på andra orter i länet flera år tidigare. Men nu landar arrangemanget i Älvsbyn där folkhögskolan erbjuder förutsättningar som ingen annan.

Popkollos målgrupp är tjejer och transpersoner, främst i åldern 12–18 år. Målet är att göra den svenska musikscenen jämställd. Lägret erbjuder en trygg ingång till musikens värld för grupper som är underrepresenterade i branschen.

Som en extra inspirationskälla medverkar två av Sveriges största popdrottningar; Marit Bergman och Vera Vinter.
– Vera har varit bokad sedan tidigare, men i dag, fredag, fick vi veta att även Marit kommer, berättar Monica.

På kollot kommer deltagarna få prova på instrumenten bas, gitarr, trummor, sång och keyboard. Dessutom blir deltagarna indelade i band efter vilket instrument de vill spela, musiksmak med mera.

Banden får sedan skriva låtar och repa med hjälp av Pop-kollos bandcoacher. Under veckan kommer deltagarna även att få delta i massa roliga aktiviteter; allt ifrån workshops med praktiska replokalstips till att DJ:a, rappa och skriva texter.

Marit och Vera kompletterar bland annat genom att berätta om hur de arbetar med sin musik.

Lägret, som är fullbokat, avslutas med en konsert för familj och vänner.

Länk till mer info om lägren:

http://alvsbyfolkhogskola.nu/sommar

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.