Påskcupen i tennis

02 MAJ 2017
Skrivet av :

BILDEXTRA: Förra helgen hade vi tennistävling i vår sporthall, Påskcupen hette den.

På lördagen deltog även spelare från Luleå och Piteå i mjuktennisturnering.


Klubbens juniorer möttes i Påskcupen med halvhård boll, där alla mötte alla. Slutsegrare till slut var Jesper Wallin, 2a John Lindbäck och sen hade de andra 3 deltagarna varsin seger vilket medförde gameräkning för att skilja på dem och Emilia Mattsson blev då 3a.

3 från vuxen träningen deltog i mixsingel med hård boll, där drog Anna Strömberg längsta strået före Eva Lindbäck och med Niklas Östman på en 3e plats.

Mjuktennisturneringen lockade mer än 30 deltagare, där alla spelare fick minst 4 matcher.
I den största klassen, singel A, där 15 personer deltog, möttes två fd Älvsbyspelare i final, Jonas Lindbäck och Philip Lundberg. Killarna som nu båda tävlar för Piteå TK, spelade en jämn final där Jonas till slut vann med siffrorna 10-4,5-10 och 10-7. 3a i den klassen blev Älvsby TKs Joel Lindbäck och 4a Martin Lundholm, Piteå TK.

I singel B vann unge Martin Carlsten från Luleå TK mot Älvsby TKs Anna Strömberg finalen med 10-6, 6-10, 10-2.

I yngsta klassen möttes Älvsbyns John Lindbäck och Pitekillen Marcus Nilsson i finalen. Det blev en oerhört tight och jämn final, där John vann med siffrorna 11-9, 11-13, 10-8.
3a blev Emil Palm och 4a Linus Högkvist, båda Älvsby TK.

I mjuktennis hjälps man åt att vara domare, det som är kul att de yngre gärna vill vara det och många gånger hjälps de åt flera stycken. T ex som på bilden där klubbens ordf Inger Johansson har hjälp av Viggo, Emil, Linus och John.
En gammal sportprofil, Östen Nilsson, assisterade också som domare, han hade 5 av 6 barnbarn som spelade under denna helg, så det blev många matcher att se för honom.

Text: Eva Lindbäck

Foto: Krister Palm, Jonas och Stefan Lindbäck

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.