Öl tillverkas med världens bästa vatten från Älvsby källa

03 MAJ 2017
Skrivet av :

Mia Grenemark Köhler, VD.

Med världens bästa vatten från Älvsby Källa satsar Nyckelbryggerier vidare.
– Vi har en hel del nya produkter på gång som bygger på lokala råvaror. Allt vi gör utgår från Norrbotten och norrbottniska råvaror. Vi kommer också att lyfta fram Älvsby Källa i hela vårt sortiment, berättade Mia Grenemark Köhler, VD, vid senaste Företagarfrukosten på Polar Hotel.

Tv-kändisen Steffo Törnquist är numera delägare i Nyckelbryggerier. Hans inträde i bolaget har bland annat lett till start av ölproduktion.

– Tanken är att göra en Älvsbyn Pale Ale med lokala smaker. En provserie kommer snart att tillverkas, avslöjade Mia som också berättade hur liten andel av alla läckerheter i naturen som tas till vara.

– Bara fem procent av alla bär plockas.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.