Öl tillverkas med världens bästa vatten från Älvsby källa

03 MAJ 2017
Skrivet av :

Mia Grenemark Köhler, VD.

Med världens bästa vatten från Älvsby Källa satsar Nyckelbryggerier vidare.
– Vi har en hel del nya produkter på gång som bygger på lokala råvaror. Allt vi gör utgår från Norrbotten och norrbottniska råvaror. Vi kommer också att lyfta fram Älvsby Källa i hela vårt sortiment, berättade Mia Grenemark Köhler, VD, vid senaste Företagarfrukosten på Polar Hotel.

Tv-kändisen Steffo Törnquist är numera delägare i Nyckelbryggerier. Hans inträde i bolaget har bland annat lett till start av ölproduktion.

– Tanken är att göra en Älvsbyn Pale Ale med lokala smaker. En provserie kommer snart att tillverkas, avslöjade Mia som också berättade hur liten andel av alla läckerheter i naturen som tas till vara.

– Bara fem procent av alla bär plockas.

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.