Ökad omsättning för Älvsbyhus

02 MAJ 2017
Skrivet av :

Kent Johansson, VD.

Småhustillverkaren Älvsbyhus går fortsatt starkt. Koncernen ökar både sin marknadsandel och omsättning.
Kent Johansson, vd Älvsbyhus, är mycket nöjd:
– Vi har ett bokslut som visar en ökad omsättning för Älvsbyhuskoncernen, från 1,1 miljarder 2015 till närmare 1,3 miljarder 2016.
Rörelseresultatet landade på 288 miljoner.

Älvsbyhus är inne i en offensiv fas där man investerat i utbyggnad av fabriker, helt ny hållbar väggkonstruktion och ett nytt husprogram med elva nya hus som nu lanserats. Samtidigt har bolaget sett över hela sin marknadsföring och presenterat en ny modernare kommunikation och webbplats. Koncernen har också vuxit med ett nystartat markbolag och avtalet med LKAB och stadsomvandlingen i Malmfälten har redan börjat resultera i husleveranser.

Kent Johansson, vd, Älvsbyhus:

– Att vi ökar omsättningen är ett viktigt steg framåt i vår strategi, vi levererar 100 fler hus under 2016 till nya husägare jämfört med 2015. Vi ser också att vi växer på marknaden och för 18:e året i följd är vi Sveriges största småhustillverkare.

Älvsbyhus satsar och investerar för att växa och är inne i bolagets mest intensiva utvecklingsfas, kanske någonsin. De helt nya hus som lanserats har den helt nya väggkonstruktionen Energy Wall som är marknadens kanske bästa.

De nya husen rymmer också nya smarta planlösningar och nya attraktiva tillval som fått en positiv respons från marknaden. det bevisas av katalogbeställningarna som fördubblats.

Älvsbyhus kommer dessutom att presentera fler nyheter på produktsidan.

– Det känns självklart oerhört positivt att det här arbetet kan ske parallellt med att vi går starkt framåt både i omsättning och marknadsandelar.

FAKTA:

Älvsbyhus är en internationell koncern med verksamhet i Sverige, Finland och Norge. Bolaget bildades 1944 som Norrfjärdens Träförädling. Verksamheten utvecklades och 1960 sattes det första Älvsbyhuset upp. Nu har över 40 000 hus levererats till kunder i Sverige, Finland och Norge. Bolaget har fyra fabriker, tre i Sverige och en i Finland. Bolaget leds av tredje generationen av familjen Johansson, sonsönerna Kent och Stefan Johansson är VD respektive vice VD/byggchef.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.