Nybyns konstiga match – allt emot sista halvtimmen

07 MAJ 2017
Taggar : , ,
Skrivet av :

Robert Karlsson, spelande tränare i Nybyn.

Vad hände? Nybyns fotbollsherrar kunde inte riktigt förstå matchutvecklingen i premiären borta mot Öjebyn. Det som såg så bra ut i 60 minuter vid ställningen 1-1, kraschade totalt sista halvtimmen. När matchen blåstes av hade Öjebyn vunnit med 7-1.

– Vi spelade länge bra försvarsspel, bra kortpassningsspel och kom runt på kanterna. Efter kvitteringen av Mohamed Abdol Fatah Saleh Said i början på andra halvlek satte vi rejäl press på Öjebyn, berättar Robert Karlsson, spelande tränare.

Men sedan gick allt emot Nybyn. Till och med vädret. Det blev snöstorm och en kraftig motvind. Då passade Öjebyn på att återta ledningen. Sedan utökade hemmalaget till 3-1 efter en omdiskuterad situation.

– Assisterande domaren viftade för offside. Huvuddomaren blåste av spelet. Då rullade Öjebyn bollen över på vår planhalva och slog frisparken därifrån. Vi blev helt ställda eftersom vi trodde det var offside men tydligen hade domaren blåst för någonting annat, berättar Robert.

Efter den händelsen gick luften och humöret ur Nybyn. Öjebyn fick några billiga mål till.
– Lita på att vi är revanschsugna när Svensbyn kommer till Älvåkra kommande omgång. Nu ska vi ta ut frustrationen på rätt sätt, lovar Robert.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.