Nu blommar det för Sikfors

14 MAJ 2017
Skrivet av :

Segerbild redan i andra omgången för Sikfors.

Höstlaget Sikfors blommar tidigt i år. Första trepoängaren redan i den andra omgången! Detta efter seger mot Blåsmark med 2-0 (0-0) på Björklundas konstgräs i Öjebyn.

Felicia Wikström stänkte in ett distansskott i andra halvlek.

– Härligt för självförtroendet, tycker tränaren Emelie Berglund som födde en dotter så sent i fredags men som inte kunde hålla sig hemma från matchen.

Ska vi fortsätta liknelsen med växt-världen, så sköt Sikfors skott i den andra halvleken. Båda SSK:s mål gjordes på distans. Två rökare. Den första av Marie Sohlman. Den andra av Felicia Wikström.

Förra året gjorde damfotbollen i Sikfors comeback och klubben fick spela ihop ett nytt lag. Våren gick så där, men efter sommaruppehållet trillade både målen och poängen in.

Under vintern har spelarna i laget fortsatt att producera. Men inte bara på planen. Sju i truppen är gravida eller har fött barn. Två spelare är långtidsskadade.

Kajsa Söderberg, Felicia Nordlund, Marie Sohlman (målskytt) och Frida Öberg jublar över segern mot Blåsmark.

Så i år upprepas proceduren med att spela ihop ett nytt lag. Och det verkar gå av bara farten. Seger alltså, redan i den andra matchen för säsongen, mot Blåsmark.

– En riktigt härligt arbetsinsats av alla tjejer, tycker Emelie.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.