Medaljrik helg för Älvsbygymnasterna

16 MAJ 2017
Skrivet av :

Fyra medaljer vittjade Älvsbygymnasternas yngre tjejer vid sitt besök i Umeå.

Älvsbygymnasterna

Det blev två guld genom Elsa Nilsson och Maja Broström samt två silver till Meja Burman och Elvira Nilsson på Vårskenscupen i Kvinnlig Artistisk Gymnastik.

Samtidigt tävlade Jack Efverström NorrCupen i Luleå där han vann sin klass i Manlig Artistisk Gymnastik och därmed tog hem ytterligare ett guld till Älvsbyn.

Umeå Gymnastikförening stod som arrangörer för Vårskenscupen i Kvinnlig Artistisk Gymnastik och tävlingen gick av stapeln i deras nya lokaler i Gymnastikens Hus.

Där möttes gymnaster från Arvidsjaur, Älvsbyn, Boden, Luleå, Umeå och Åre i sex olika klasser där de tävlade på de Svenska Stegserierna, steg 1 6.

Elsa och Maja tog varsitt guld
Guldmedaljörerna Elsa Nilsson och Maja Broström tävlade i klasserna Steg 1 och 2 och de visade båda upp fina serier rakt igenom hela tävlingen, vilket domarpanelerna såg gillande på och belönade med extra fina poäng.

Även silvermedaljörerna Meja Burman på Steg 2 och Elvira Nilsson på Steg 4 lyckades väl med sina uppgifter och deras poäng räckte till varsin andraplats.

Många fina serier
Älvsbygymnasterna deltog med totalt 14 tjejer fördelat på fem klasser och fastän inte alla tog sig upp på pallen såg det mycket bra ut på tävlingsgolvet.

Lovisa Grahn, Hilma Lindahl och Maja Sjögren tävlade sin andra redskapstävling någonsin och visade ändå upp fina serier på Steg 1 och 2.

De lite mer tävlingsvana Astrid Öberg, Telma Näzelius och Elin Sjögren gjorde också varsin bra insats på Steg 2.

Nöjda gymnaster och tränare
Emilia Grahn och Alma Granström som tränat gymnastik ett längre tag imponerade framförallt med sina barrserier på Steg 3 medan deras träningskompis Jonna Grahn gjorde detsamma på Steg 4.

Älvsbyns mest rutinerade deltagare, Elsa Lundberg, tävlade på Steg 5 och kom på tionde plats i ett startfält med 23 gymnaster efter en bra tävling med bland annat en väldigt fin bomserie.

Överlag verkade både gymnaster och tränare mycket nöjda med dagen och det var trevligt för alla att få se Umeå GF:s nya gymnastikhall!

Jack tog guld i Luleå
Samtidigt tog Älvsbygymnasternas Jack Efverström guld i klassen RM1 vid NorrCupen i Luleå, i konkurrens med 12 andra pojkar. Deltagarna på NorrCupen kom från Kiruna i norr till Sundsvall i söder.

En lyckad dag för Älvsbyn, med andra ord!

TEXT: Brittmari Åberg/Älvsbygymnasterna
Foto: Anders Åberg/Älvsbygymnasterna

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.