Jubilar ordnade poäng åt Sikfors

30 MAJ 2017
Skrivet av :

Tre poänghjältar i Sikfors; målvakten Tova Johansson Närvä, tvåmålsskytten och födelsedagsbarnet Sara Cederlund samt målskytten Frida Öberg.

Sikfors låg under med både 0-2 och 1-3 borta mot Arvidsjaur. Men med två mål, på sin födelsedag, räddade Sara Cederlund en poäng. Matchen slutade 3-3 (1-2).
– Som matchen utvecklade sig är vi nöjda med en poäng. Men spelmässigt borde vi ha fått alla tre, tycker Emelie Berglund, tränare.

Arvidsjaur fick hjälp av solen när laget tog ledningen efter en kvart. Sikfors vikarierande målvakt Tova Johansson Närvä blev bländad när hon skulle plocka ner ett inlägg. Det utnyttjade hemmalagets kapten Tove Landström.

Samma Tove utökade sedan till 2-0 på straff efter drygt en halvtimmes spel. En straff som Tova Johansson Närvä var nära att rädda.
Rättvist?
– Nej, Arvidsjaur hade lite flyt. Vi var det bättre laget och gjorde vår spelmässigt bästa match för året, tycker Emelie.

Fem minuter före pausvilan reducerade Frida Öberg vilket gav Sikfors energi.

Mitt i jakten på en kvittering kom dock nästa kalldusch. I minut 61 utökade Lina Åhman till 3-1 för hemmalaget på ett distansskott.
– Hon fick till en riktig rakabajsare. Inte så mycket att säga om, säger Emelie.

Men Sikfors visade moral. Inte minst lagkaptenen Sara Cederlund, som dagen till ära fyllde 26 år (Grattis). Bara två minuter efter hemmalagets tredje mål dundrade hon in 2-3 direkt på frispark. Sedan dröjde det bara fem minuter till innan hon satte 3-3.

– En poäng är bättre än ingen alls. Men faktum är att alla spelare gjorde en riktigt bra match. Tyvärr hade Arvidsjaur marginalerna på sin sida. Tova Johansson Närvä gjorde en riktigt bra insats mellan stolparna. Hon är normalt utespelare men fick hoppa in som målvakt eftersom våra två ordinarie hade förhinder på grund av sjukdom och arbete.

Ett extra plus också till jubilaren och tvåmålsskytten Sara Cederlund och målskytten Frida Öberg.

 

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.