”Jag är en av dem som slavar på kung Keops pyramid”

01 MAJ 2017
Skrivet av :

Louice Majunge förklarade att Vänsterpartiet bland annat vill satsa på ett utomhusbad i anslutning till badhuset, en fortsatt utveckling av Kanis, en skateboardramp och fler kultur- och fritidsaktiviteter. FOTO: STERLING NILSSON.

Louice Majunge svarade för både sång och tal när Vänsterpartiet i Älvsbyn bjöd in till 1 maj-firande på torget i Älvsbyn.
– Vi kräver att våra skattepengar ska gå till en bra välfärd. Inte till riskkapitalisternas skatteparadis, förkunnade Louice.

Janne Martinsson och Louice Majunge framförde en hel del progg-låtar med tydligt politiskt budskap: STERLING NILSSON

Tillsammans med sambon Janne Martinsson bjöd Louice på ett flertal sånger med tydliga politiska budskap. En av dessa var ”Keops Pyramid” av Joakim Thåström med den inledande versen: ”Jag är en av dem som slavar på kung Keops pyramid, det är vi som jobbar nere invid foten. Och vi sliter och vi svettas, för att inte tappa tid. Det är synd om dem som inte fyller kvoten.”

Det gällde att vaka över kaffepannan i den kraftiga blåsten.

Många sökte sig till Vänsterpartiets firande som bland annat bjöd på gratis varmkorv och kaffe. Men det fanns viktigare saker för dagen.
– Engagera er politiskt och ni som gillar vårt budskap välkomnar vi som medlemmar. Vi behöver fler människor som vill driva vår politik för ett bättre och rättvisare samhälle, hälsade Louice.

Varmkorven var populär. Den serverades av Harry Nyström nestor i partiet.

Viktiga frågor för vänsterparitet är en bra skola, utbyggd omsorg och förbättrad sjukvård.

– Vi är ett parti som värnar om alla människors lika värde. Vi säger nej till att plånboken ska styra vem som ska få förtur till den gemensamma välfärden. Det innebär också att vi säger nej till vinster inom skolan samt sjuk- och hälsovården. Vi kräver fler händer inom vård, skola och omsorg. Ett annat krav är högre löner för vår duktiga välfärdspersonal och att platserna inom särskilda boenden blir fler.

Firande på torget.

Sjukförsäkringssystemet är ett annat sorgebarn enligt Vänsterpartiet.
– Vi vill ha ett sjukförsäkringssystem att lita på. Så är det inte i dag.

Vänsterpartiet proklamerar också för ett rättvisare pensionssystem plus investeringar i välfärd, infrastruktur, klimatomställningar och ett hållbart samhälle.

Lokalt vill Vänsterpartiet satsa på:
…ett utomhusbad i anslutning till badhuset.
…en fortsatt utveckling av Kanisområdet.
…en skateboardramp centralt i Älvsbyn
…fler kultur- och fritidsaktiviteter under sommaren i hela kommunen.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.