IOGT-NTO Logen Fröet inbjöd till vårfest – 95-åriga Birgit prisades

22 MAJ 2017
Taggar :
Skrivet av :

Birgit Wikström, 95 år, får diplom av Sara Heine.

Vårfest med sång, musik, föredrag och god mat bjöds IOGT-NTO-medlemmar och nysvenskar på lördagen den 6:e maj i den nya lokalen på Drottninggatan i Boden. Medverkade gjorde även medlemmar från Älvsbyn.

Sigrid Söderholm.

Sigrid Söderholm hälsade välkommen. Första punkten på programmet var sång och musik av Mona Thornéus och Evelina Johansson, därefter bjöds på en god måltid bestående av inkokt lax och därefter kaffe med muffins till dessert.

Sara Heine, biträdande generalsekreterare för IOGT-NTO.

Efter maten blev det föredrag om IOGT-NTO:s internationella verksamhet av Sara Heine som är biträdande generalsekreterare i förbundet med ansvar för för den internationella verksamheten, ett verkligt intressant föredrag.

Därpå delade Sara ut diplom och märken. För 80 år av medlemskap fick Birgit Vikström, 95 år, guldmärket. Hans Eriksson med 60 år och Sigrid Söderholm med 50 år fick även de guldmärken.

Kurt-Bergman-Bo-Domander-Sigrid-Söderholm-Birgit-Wikström-Sten-och-Maggie-Engvall.

Silvermärken erhöll Bo Domander, Kurt Bergman samt Maggie och Sten Engvall.

Sigrid tackade Sara för att hon tagit sig tid att besöka oss här i Boden varefter Mona och Evelina spelade och sjöng. Pricken över i var när en av nysvenskarna tog över efter dom och sjöng flera svenska sånger, bl.a. Teddybjörnen Fredriksson, en sång som verkligen uppskattades!

Mona-Thornéus-och-Evelina-Johansson.

Vid 17-tiden var det dags att tacka för sig, även en fantastisk dag har ett slut.

TEXT OCH FOTO: Gunnel Nilsson

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.