Helgens resultat av Pärlbuggen

08 MAJ 2017
Skrivet av :

Läs Dansdragets egna summering, med inte mindre än 28(!) pokaler till Älvsbyns egna danspar!

Jag sitter just nu i soffhörnet och dricker eftermiddagskaffe med ett förnöjsamt småleende på läpparna så här dagen efter Pärlbuggen. Jag är nöjd och glad över arrangemanget och oändligt stolt över tävlingskommittén och över alla Dansdragare och deras familjer. Jag har fått några fina sms och mail från ett par dansare och lagledare som tackat för en härligt arrangerad och genomförd tävling.

Vi gick iland med arrangemanget trots att vi nu mera inte är så många aktiva dansare. Men vad spelar det för roll att vi inte är så många när det finns en sån fantastisk kvalité bland våra barn, ungdomar, juniorer, vuxna och seniorer samt engagemanget från övriga familjemedlemmar som också hjälpte till före, under och efter tävlingen.

Tävlingen började fantastisk bra.

Våra tre barnpar gick till final i Bugg Barn R. 1:a blev Hugo Nilsson och Linnea Strand, 2.a William Johansson och Nova Lindgren och 4:a Vlad Khomych och Agnes Sundkvist. Vald och Agnes tävlade för allra första gången.

I Bugg Ungdom R startade Viktor och Kajsa Nilsson och de vann.

I Bugg Junior R vann Pontus Andersson och Ella Lidström.

 

 

Även i den stora klassen Bugg Vuxen R så blev det guld genom Axel Lindh och Maja Engström. Viktor Johansson och Ida Eklund slutade på 7:e plats, strax utanför finalen.

Efter Buggen drog dubbelbuggen igång och där hade Dansdraget inte med några dansare.

I Lindy Hopp Ungdom R/Junior R blev Pontus Andersson och Ella Lidström 2:a. Det var första gången som paret tävlade i Lindy.  I Lindy Hopp Vuxen R blev även Elias Johansson och Lisa Lundström 2:a.

Efter Lindy’n blev det Rock’n Roll utan representation av Dansdraget.

Efter den första pausen var det dags för Boogie Woogie. I klassen Boogie Woogie Ungdom R/Junior R segrade Viktor och Kajsa Nilsson: Det var parets debuttävling  i Boogie Woogie. 2:a blev Pontus Andersson och Ella Lidström.

I Boogie Woogie Vuxen R blev Elias Johansson och Lisa Lundström 2:a.

I Boogie Woogie 35R fyllde Dansdraget upp hela pallen 1:a blev Roger Bergman och Mona Dahlberg, 2:a Kjell Landström och Maria Engström och 3:a blev Göran Långström och Astrid Edin.

Dandraget tog hem 28 pokaler. Inte illa!

För första gången i Dansdragets tävlingshistoria så tävlades det även West Coast Swing. Dansdraget har inga tävlande i West Coast ännu men intresse finns bland dansarna så vem vet.

Efter andra pausen var det dags för Jack’n Jill Bugg. Det är en rolig och avspänd tävlingsform där både tävlande, motionärer och publik kan anmäla sig. 78 dansare/39 par anmälde sig så vi fick göra tävlingsgolvet ännu större eftersom alla dansar samtidigt i Jack’n Jill. Efter varje dansomgång slog vår underbara speaker och solskensstråle Moa Johansson en stor tärning och nya tävlingspar bildades. Dagens domare Roger Sundin från Sundsvall fick ett tufft jobb att se alla och plocka bort några danspar för varje dansomgång.  Efter flera omgångar var det till sist 9 par kvar i finalen. Vår fantastiska musikansvarig William Wikström hade under hela dansdagen spelat medryckande och bra dansmusik och så även i finalen av Jack’n Jill där publiken fick njuta av att se finalparen dansa både en slow- och en snabb runda.

Segrade gjorde Elias Johansson Älvsbyn tillsammans med Elin Lundgren Umeå. Tvåa blev Amanda Stenman och Moa Edström från Skellefteå och trea blev Jonas Rutberg och Alva Öberg från Piteå.

 

Text: Maria Engström, Dansdraget

Foto: Anna-Karin Nilsson , Åsa Engström och Mia Lidström

 

 

 

 

 

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.