Glädje med glans för Parasportare

BILDEXTRA: På onsdagskvällen bjöd Älvsby Parasport upp till en klubbkväll för sina medlemmar, på plats fanns närmare fyrtio medlemmar, kommunalråd, sponsorer och anhöriga som njöt av god mat, tal m.m.  på Polar Hotell.

Nelly Viklund en av Älvsby Parasports Pärlor. 14 medaljer på VM, EM på tre år.

Helena Öhlunds inledde sitt tal med hur stolt hon är över att vi har så många pärlor, kämpar och otroliga ledare inom Älvsby Parasport, som sätter glans på Pärlan.

– Tänk att lilla Älvsbyn har så många kämpar, som alltid tillsammans bjuder på det yttersta med en massa glädje!

Ett minne som etsat sig fast hos henne är när Kari Palo-Oja från Älvsby Parasport med sin Sitski som under ”Tour de Älvsbyn” kämpar sig mot mål, i uppförsbacke, snöfall och med hård motvind.

Eller när man läser om Nelly Viklunds resultat i VM och EM de senaste tre åren och ser det dockumenterat i nationella tidskrifter om Parasport.

Men varför inte det Johanna Nilsson, Urban Landström och Kari Palo-Oja gör när de åker 3 mil skidor på Dundret Runt.

– Här bevisar ni alla att ”Tillsammans” och i ”Framgångsrika Älvsbyn” bär detta frukt och att jag är mycket stolt över er, avslutade Helena Öhlund.


Kommunens uppskattning

Som uppskattning från kommunens sida delades små påsar ut till Nelly Viklund, Oskar Gyllenbåga, Jacob Gyllenbåga, Johanna Nilsson, Kari Palo-Oja, Urban Landström, Maja Lundberg och Alida Hällgren.

– Men sen så har ni en eldsjäl och ledare inom klubben som vi inte skall glömma bort och det är Marianne Kortesoja, sa Helena och kallade fram Marianne för att få en påse också.

Här slutar inte dom fina talen om/till Marianne, utan även föräldrar och ledare inom klubben höll tal om vad Marianne betyder för alla medlemmar.

Marianne Kortesoja och Helena Öhlund

Mariannes tack
Marianne Kortesoja fick bemöta alla lovord och tackade för det förtroende hon har.

Sedan lovade hon att nästa år då skall ”Tour de Älvsbyn” bli internationellt med fler skidåkare och deltagare från fler länder.

Marianne Kortesoja och Johan Ahlström berättar om framtida skidsatsning inom Älvsby Parasport.

Älvsby Parasport Skidteam kommer att bli fler medlemmar under året. – För tre år sedan var det bara Nelly, nu har vi 12-13 åkare om det vill sig väl, avslutade Marianne Kortesoja.

Text och Foto: Älvsby Parasport

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.