Fisken blev huggvillig senare på dagen i Manjärv

02 MAJ 2017
Skrivet av :

Vid grillen sitter Sören Nilsson och några till som tar fikapaus och grillar korv. Sören hade plogat upp
vägen ned till sjön och ordnat med markägarna så att alla får fiska gratis inom det inrutade området där pimpeltävlingen var fram till islossningen.

Både barn och vuxna var med och testade fiskelyckan vid Manjärvs pimpeltävling i soligt väder. Tävlingen pågick mellan 11 och 14 på påskdagen och i början var fisken svårflörtad, men senare på dagen blev den mer huggvillig.

– Jag har gått runt och pratat med många som är här och deltar i tävlingen och frågat om deras synpunkter på tävlingen. Alla är mycket nöjda med att SD i Älvsbyn arrangerat pimpeltävlingen och njuter av solen de stunder som den är framme, hälsar Orvo Hanlöv.

Mikael Isaksson, gillade fisket och att det händer något inom kommunen.

Till slut kunde också vinnare koras i seniorklassen och barnklassen, samt även de som kom på andra och tredje plats. Förutom ettan i barnklassen fick även några tröstpriser. Både tävlande och besökare blev bjudna på korv att grilla vid stranden, samt även på isen. Man drog runt en kälke mellan pimplarna med en stor gryta, som innehöll uppvärmt vatten full med korv, så de fick ta för sig varmkorv med bröd, senap och ketchup, samt läsk, vilket verkligen uppskattades.

Markus Lundberg blev tvåa i seniorklassen och grabben hans vann barnklassen, så de gjorde ett kap tillsammans.

Undertecknad intervjuade Donald Sund med kälken som är försedd med varmkorven, samt är en av dem som varit med och arrangerat pimpeltävlingen, då sa han:

– Idag är vi här för att fiska, men vi kan också se och njuta av bygden och bergformationerna bortom sjön. Jag ser också att det finns fiskentusiaster och vid rätt
tidpunkt och vid rätt väder så är det här en utövning som passar de flesta.

Lena Hedman med barnbarnen. Jag frågade Lena vad hon tyckte om tävlingen och fick
svaret; – Mycket trevligt och bra initiativ och härligt väder.

Arrangör av tävlingen var SD Älvsbyn.

Text och bilder:
Orvo Hannlöv

Se fler bilder nedan:

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.