Femetta för Sikfors i derbyt mot Nybyn

30 MAJ 2017
Skrivet av :

 

Martin Lundberg (7) gjorde två frisparksmål. Här grattas han av Victor Lundberg.

BILDEXTRA: Sikfors vann derbyt borta mot Nybyn med 5-1 (3-0). Men lagets tränare Mikael Nilsson var inte helt nöjd.
– Vi vann. Det var viktigast. Men vi kan spela bättre, tycker han.

 

Segern var Sikfors första.
– Skönt att bollarna trillade in. Stundtals rullar vi boll riktigt bra, men i andra delar av matchen uppträder vi lojt. En komfortabel seger men vi kan som sagt mycket bättre, menar Nilsson, tränare i Sikfors.

Fredrik ”Freud” Johansson, nyförvärv från Nybyn, gav Sikfors ledningen redan i den nionde minuten. Islossning för gästerna? Njaaa, inte riktigt. Nybyn stretade emot bra men Sikfors malde på.

Efter en halvtimmes spel utökade Martin Lundberg till 2-0 direkt på frispark. En riktig pärla som med kraft, fart och precision satt som en smäck precis under ribban. Patrik Englund i Nybyns mål var chanslös.

I första halvlekens sista minut gjorde ”Freud” 3-0. Och kanske blev Sikfors lite bekväma. För direkt efter paus flyttade Nybyn upp positionerna och fick press på Sikfors. Mohamed Abdol Fatah Saleh Saids reducering till 1-3 på en snygg nick var i det läget välförtjänt.

Sedan hade Nybyn några lägen till. Men när Martin Lundberg återigen slog en frispark direkt i mål till 4-1 gick luften ur Nybyn. 5-1 fastställde sedan Fredrik ”Freud” Johansson.

– Vi nådde inte vår nivå i första halvlek utan blev alldeles för stillastående, tycker Magnus Mohlin, tränare i Nybyn, som manade på sina spelare och lyckades få en viss bättring i slutet av halvleken.

Efter paus kom Nybyn ut mer aggressiva.
– Vi lyfte upp spelet. Om vi spelat på det sättet hela matchen hade vi klarat minst ett kryss, tror Magnus som dock berömmer Sikfors.
– De var bättre och har spelare som håller sina positioner. Men vi har ett ungt och utvecklingsbart lag. Så det är bara att jobba vidare med detaljer.

 

 

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.