Fem nickmål när Älvsbyn vann derbyt över Nybyn med 6-0

22 MAJ 2017
Skrivet av :

1-0. Nick. målgörare Eseyas Amine.

NU. BILDEXTRA: Älvsbyn använde huvudet på bästa i sätt i derbyt mot Nybyn. Åtminstone vad gäller fotboll. ÄIF gjorde fem nickmål och vann med 6-0.
– Skönt med en derbyvinst, tyckte Erik Norén, tränare i Älvsbyn.

Här nickas 2-0 in av Mandi Aktari.

(Bildextra kommer här…)

Förra säsongens matcher mellan Älvsbyn och Nybyn fick uppmärksamhet i riksmedia. Inte för fotbollens skull, utan för de heta känslorna.
– Vilken domare vågar döma den matchen? frågade en tidigare fotbollsdomare till undertecknad på väg till Älvåkra.

Svaret blev Peter Bergstedt och han skötte uppdraget med den äran, men med god hjälp av kloka ledare i både Älvsbyn och Nybyn.
– Vi hade ett snack med spelarna och förbjöd tjafs med domarna, berättar Erik Norén.

Samma rekommendationer hade Magnus Mohlin, tränare i Nybyn, meddelat sin trupp.

Därför blev det känslomässigt ett väldigt snällt derby. Inga slagsmål med publiken. Inga röda kort. Och endast en varning!

Matchen då? Ja, Nybyn försökte och lyckades stå emot i drygt en kvart. I den 16:e minuten nickade Eseyas Amine in 1-0 på hörna för Älvsbyn.
– Synd att vi inte lyckades hålla nollan längre, tycker Magnus Mohlin och fortsatte:
– Men Älvsbyn var bra. Det är bara att erkänna. Huvudspelet dominerade de.

Så sant. För 2-0, 3-0, 4-0 och 5-0 kom samtliga på nick genom i tur och ordning; Mandi Akhtri, Mandi Akhtri, Eseyas Amine och Mats Lundström. Det enda målet gjort med fötterna svarade André Sköld för.

– Kul med fem nickmål. Det ger oss bra självförtroende, tycker Erik Norén, som också var nöjd med matchutvecklingen i sin helhet.

– Det blev ju en ganska behaglig resa mot seger.

Magnus Mohlin i Nybyn var stor i nederlagets stund.
– Vi mötte ett bättre lag. Samtidigt vet jag att vi kan bättre. Men vi hade svårt att hitta positionerna och trilla boll. Det blev lite svajigt, både i backlinjen och mittfältet.

Magnus ser dock hoppfullt på framtiden.
– Vi har ett kul och utvecklingsbart lag att träna. För vår del är just utvecklingen av spelarna det viktiga. Nu lär vi den här läxan och tar nya tag.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.