Anrikt VVS-företag till salu

04 MAJ 2017
Skrivet av :

Anders Sandberg säljer det anrika företaget Bernt Sandberg AB för att få tid till annat. FOTO: STERLING NILSSON

VVS-firman Bernt Sandberg AB i Korsträsk är till salu.

– Jag säljer allt. Även fastighetsinnehavet, berättar Anders Sandberg, VD, som övertog verksamheten efter sin far och grundare Bernt.

Vad är orsaken till försäljningen?

– Jag har arbetat i branschen hela mitt liv. Det har varit roligt och jag har försökt att utveckla bolaget så mycket jag kunnat. Men jag har aldrig haft en enda sommarsemester. Det hoppas jag få uppleva nästa sommar (skratt).

Har du planerat att arbeta med någonting annat?

– Nej, inget konkret. Jag ser fram mot ledighet, rekreation och mer tid med min sambo. Jag vill helt enkelt hinna göra någonting annat i livet.
Utöver butiken i Korsträsk och VVS-verksamheten har Bernt Sandberg AB även ett stort antal fastigheter; tre hyresfastigheter med totalt 17 lägenheter i Vidsel, tre villor, en hyresfastighet med två lägenheter i Älvsbyn, en industrilokal plus ett hyreshus i Korsträsk med fyra lägenheter.

Finns det intressenter?

– Ja, det gör det. Men det blir svårt att sälja allt till en köpare. Jag får nog sälja VVS-delen och fastigheterna separat. Jag känner mig väldigt förväntansfull inför processen. Men det ska nog gå bra.
Bernt Sandberg startade bolaget 1980. Fjorton år senare, 1994, gick Anders in som VD.
– Själv har jag inga barn som kan överta verksamheten. Då är försäljning enda alternativet.

Hur är det att vara företagare i Älvsbyn?

– Det är en fantastisk kommun för entreprenörer med ett underbart företagsklimat. Nu hoppas jag på en bra övergång till de nya ägarna som skapar trygghet för kunderna. På en liten ort blir man, som serviceföretag, ofta personligt involverad. Jag kommer också att finnas tillgänglig som bollplank för de nya ägarna under en tid.

Det ryktas att du är på väg till USA?

– Nej (Skratt). Min sambo har släkt i Phoenix, Arizona. Vi har ett hus där som vi kallar vårt sommarställe. Staden, med 4 miljoner invånare, ligger mitt i öknen. Men klimatet passar mig som astmatiker. Det beror tydligen på att den starka solinstrålningen frigör mineraler när sanden träffas. Förhoppningsvis får vi mer tid att spendera i USA när försäljningen är klar.

Du berättar väldigt öppet?

– Jag vill vara öppen med försäljningen. Sedan får vi se hur det utvecklar sig. Nu vet alla vad som är på gång.

Du har två amerikanska bilar, riktiga rariteter, i butiken. Du har kört dragracing. Är det något du tänker återuppta?

– Nej, inte tävlingsdelen. Men bilar och motorcyklar är ett intresse – ja.
Vi på Älvsbyn Just Nu önskar Anders och hans sambo lycka till.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.