Älvsbygymnaster på SM i Halmstad

11 MAJ 2017
Skrivet av :

Älvsbygymnasterna hade en förnämlig historia på SM-nivå inom manlig artistisk gymnastik under 2000-talet, då flertalet av landets elit inom manlig artistisk gymnastik tränade i Älvsbyn.


I helgen välkomnades återseendet av föreningens namn varmt på den nationella arenan som denna gång var Halmstad Arena.

Tränaren Micke Gauffin, som själv tagit flertalet SM-medaljer, reste med sina två Älvbygymnaster, Erik Berglund och Jack Efverström, och tävlade under helgen i SM.

Deltagandet uppskattades av arrangörerna som minns Älvsbyns tidigare fina insatser på den nationella nivån. Gymnaster från region Norr fick fin utdelning i JSM.

Steget från regionstävlingar i MAG, vilket Älvsbygymnasterna deltagit i under de sista fyra åren, till helgens rikstävling som SM kom att bli en erfarenhet som gav mersmak till både gymnaster, tränare och domare.

Under devisen ”vi tävlar för att träna på att tävla”, som Luleågymnasterna levt efter sista åren med mycket god utdelning, fattade Älvsbygymnasterna modet att våga delta.

Micke Gauffins egna erfarenheter som utövande elitgymnast har inspirerat framförallt Älvsbygymnasterna, men även Luleågymnasterna.

De senaste månaderna har Älvsby- och Luleågymnasternas pojkar inom samma nivå, samtränat flertal träningar och även ”träningstävlat” två lördagar innan SM i Halmstad.

Detta har inte bara vara hjälpsamt för gymnasternas nerver utan även för de utbildade domarna. I helgens SM bidrog Luleå och Älvsbyn med sex domare.

Älvsbygymnasternas Erik Berglund tävlade på RM 1 riksnivå mot 50 st av landets bästa 7-10-åringar med bra poäng i flera grenar.

Jack Efverström tävlade i rikspokalen RM 1, där ålder inte räknas, mot 19 andra och slutade på 11:e plats. Jack och Eriks debut var avklarad före lunch under lördagen.

Resterande tid fylldes av att få se landets bästa tävla och trevligt umgänge med gymnasterna från Luleå.

Text och Foto: Karin Efverström/Älvsbygymnasterna

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.