TV-serie om Jägarna spelas in i Älvsbyn

28 APR 2017
Skrivet av :

Helena Öhlund, kommunalråd, får en bamsekram av Peter Carnello, grundare av kommunikations- och konceptbyrån Inbetween Entertainment Stockholm – Oslo. Den nya TV-serien om Jägarna ska sätta Älvsbyn på kartan, även internationellt. FOTO: STERLING NILSSON

Älvsbyn hamnar åter i fokus när filmerna om Jägarna blir TV-serie.
– Ambitionen är att göra en serie som slår internationellt, avslöjade Peter Carnello, grundare av kommunikations- och konceptbyrån Inbetween Entertainment Stockholm-Oslo, under den senaste Företagarfrukosten på Polar Hotel.
Peter har varit i Älvsbyn tidigare. Bland annat när första filmen om Jägarna spelades in.
– Jag har många goda minnen. Nu står jag här igen och känner mig supertaggad, förklarade han och berättade hur allt startade.
– Jag red häst och lekte cowboy med Rikard Öhman och Udda Äventyr. Då hamnade jag och en skön herre under en gran. Jag berättade om mina idéer för honom. Det visade sig vara Kjell-Åke Nilsson på Sparbanken Nord som nappade. En annan modig herre, jag också lärde känna i Älvsbyn, var Ingemar Nilsson.
Andra filmen om jägarna spelades in i Överkalix. Men när Jägarna blir TV-serie hamnar produktionen åter igen i Älvsbyn.
– Jag minns när jag som 22-åring såg första filmen om Jägarna och fascinerades av de vackra naturscenerna. Därför känns det så underbart att själv äntligen få vara här, berättade Per Janérus, producent på Harmonica Films och visade en kort presentation för de församlade företagarna på Företagarfrukosten.

Per Janérus, producent på Harmonica Films. FOTO: STERLING NILSSON

Anna Björk är linjeproducent och den som svarar för den lokala och regionala förankringen mot produktionsledningen.
– Av alla kommuner jag arbetat i är Älvsbyn min absoluta favorit, sade hon.

Anna Björk, linjeproducent, Giraff Film. FOTO: STERLING NILSSON

Inspelningarna börjar till hösten med premiär drygt ett år senare. Serien handlar om en industrisatsning som skapar dramatik i ett mindre samhälle.
– Jämfört med långfilmerna om Jägarna blir det lite mindre sentimentalitet och färre flanellskjortor men med en politisk udd som ska tilltala en bred internationell publik, förklarade Janérus.
En inspelning av denna typ genererar också pengar lokalt.
– Min erfarenhet är att det leder till goda affärer för näringslivet på orten, säger Anna Björk.
Produktionsteamet söker också lokala och regionala sponsorer och ortsbor som kan tänka sig hjälpa till på ett eller annat sätt.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.