Nana från Ghana på återbesök hos Lottorna i Älvsbyn

11 APR 2017
Skrivet av :

Nana Karlsson med Ghanas flagga.

Tisdagen den 7:e mars hade Älvsbylottorna bjudit in Nana till lunch i klubblokalen för att få höra mer om hennes planer för barnen och kvinnorna i Ghana.

I Ghana finns inte vårt sociala skyddsnät varför oönskade barn lämnas på soptippar eller i bästa fall på kyrktrappor eller på barnhem i hopp om att någon ska ta hand om dem.

Det finns flera svenska barnhem i Ghana, små men effektiva. Nu samarbetar Nana med den ideella biståndsföreningen Life Line som betyder Livets Linje.

Alla barn har rätt att få leva vidare och föreningen arbetar för detta. Nana kämpar för att samla in pengar till babyboxar som mammorna kan lägga sina barn i. P4 Norrbotten har sänt ett program om Nana och hennes hjälparbete.

Efter föredraget visade Nana vackra bomullstyger och själv var hon klädd i en vacker klänning i underbara färger.

Sista punkten för dagens program var en video med danser från Ghana.

Vi tackade Nana med varma applåder, önskade henne lycka till med prospektet Life Line och bad henne känna sig välkommen tillbaka till oss fler gånger.

Gunnel Nilsson

Älvsbylottorna

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.