Kvinnlig Artistisk Gymnastik

01 APR 2017
Skrivet av :

Under helgen avgörs UDM & Regionsfinal i gymnastik i Älvsbyn på lördag, ett distriktsmästerskap  Seniorer samt Regionsfinalen i Kvinnlig Artistisk Gymnastik under Söndagen.

Bilder från Lördag

Under lördagens tävlingar börjar det med Ungdoms-DM med Regionsfinale på eftermiddagen. Under söndagen avgörs årets Senior-DM.

Till tävlingshelgen är det hela 143 anmälda från Kiruna, Jokkmokk, Arvidsjaur, Älvsbyn, Boden, Luleå och Umeå, med rekordmånga i klasserna Steg 5 och 6 – 37 st totalt.

Lördagen startar med Ungdoms-DM för klasserna Steg 1-4 och därefter tävlar gymnaster på Steg 5-6 Ungdoms-DM och Regionsfinalen.

De tre bästa i varje klass, på Steg 5 och 6, blir automattiskt uttagna till Riksfinalen som går i Stockholm första helgen i maj.

I startfältet återfinner vi kända namn som t ex Frida Engman, Älvsbyn, och Adela Bergström Larsson, Luleå på Steg 6; Lova Hagström och Sigrid Tannerdal från Kiruna, Elsa Lundberg från Älvsbyn och Emma Reinholdsson från Arvidsjaur på Steg 5.

Söndagens tävling korar 2017 års Distriktsmästarinna i Kvinnlig Artistisk Gymnastik.

Här tävlas det både i mångkamp, om grensegrar och i lag.

Tävlingen ligger även till grund för uttagning till det svenska Barentslaget i gymnastik, inför Barentskampen som går i Tromsö sista helgen i maj.

Den regerande Distriktsmästarinnan Jenny Knuts samt fjolårets tvåa – tillika regerande Norrlandsmästarinna – Linnea Åberg, båda tillhörande Älvsbygymnasterna, är två av de 18 anmälda som tävlar DM på söndag.

Älvsbygymnasterna, som står för arrangemanget, ställer upp med 23 flickor på Steg 1-4; sex av dem debuterar medan övriga börjar vara rätt så varma i kläderna när det gäller Stegserie-tävlingar; fyra flickor på Steg 5; en på Steg 6.

Kända namn som till exempel Frida Engman och Elsa Lundberg återfinns i de högre stegen och till Senior-DM är sex hemmatjejer anmälda varav fem tävlade Norrlandsmästerskapet i höstas – och intog de fem första platserna.

Brittmari Åberg / Älvsbygymnasterna

Resultat och fler bider från tävlingarna kommer att uppdateras här efter hand.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.