Jenny trefaldig Distriktsmästarinna

10 APR 2017
Skrivet av :

Jenny Knuts tog sin tredje raka DM-titel då hon vann mångkampen under förra helgen senior DM, tätt följd av Linnea Åberg som intog andraplatsen.

 

Anna Nilsson kom trea, vilket resulterade i ett lagguld för de tre Älvsbygymnasterna. Jenny, Linnea och Anna kammade dessutom hem totalt nio grenmedaljer och ytterligare en grenseger gick till klubbkamraten Kajsa Söderberg. Dagen innan visade de yngre Älvsbygymnasterna också upp fina kunskaper och en av dem som lyckades särskilt bra på ungdoms DM var Elsa Nilsson, som tog brons i klassen Steg 1.

Under helgen har 130 gymnaster tävlat i gymnastik i Älvsbyn och framgångssagan fortsätter för Älvsbygymnasterna. Vid ungdoms-DM ställde 24 flickor upp på hemmaplan och tävlade mot gymnaster från Kiruna, Jokkmokk, Arvidsjaur, Luleå, Boden och Umeå. De gjorde det mycket bra, och det var väldigt roligt att se så många debutanter på Steg 1.

Elsa tog brons
Elsa Nilsson har hunnit tävla några gånger på Steg 1 och under lördagen satt allt precis som det skulle. Hon utförde sina serier mycket snyggt och fallfritt och slutpoängen ledde inte bara till ett brons i klassen utan även till att hon klarade kraven för uppflyttning till nästa steg. Även flera av hennes träningskompisar lyckades med bedriften att efter tävlingen ha samlat ihop minst en ”fyra” på alla redskap – vilket är vad man ska ha för att få flyttas upp ett steg.

Flera debutanter
Älvsbygymnasterna hade inte mindre än sex tjejer som debuterade vid tävling på redskap. De gjorde också mycket bra ifrån sig; i kontrast till deras debut tävlade rutinerade Elsa Lundberg som kom nia i mångkampen och knep bronset i barr på Steg 5. Sammantaget var det en mycket trevlig tävlingsdag på Älvsbyvärken där hemmaföreningen hade gymnaster på alla steg utom ett.

Ombytta roller
Under lördagen var samtliga Älvsbygymnaster som skulle tävla DM dagen efter på plats, och agerade tränare åt sina egna gymnaster. Det blev ett rejält arbetspass för Anna Nilsson och Linnea Åberg som vid ett tillfälle under dagen hjälptes åt vid de två hoppstationerna med att effektivt byta satsbrädor åt sina respektive gymnaster. En härlig syn att se, men samtidigt gick tankarna till morgondagen då de själva skulle tävla. Men, det verkar ju ha gått bra ändå! När sedan söndagen kom var det gymnasternas tur att komma och titta på sina tränare som skulle tävla – vilket var mycket roligt att se.

Jenny försvarade sin titel
Jenny Knuts tog alltså sin tredje raka DM-seger med 41,80 poäng, men marginalen var inte stor (0,25 p) mellan henne och träningskompisen Linnea Åberg som kom tvåa med 41,55 poäng. Älvsbygymnasterna fortsatte att rada upp sig med Anna Nilsson på tredje plats med 39,85 p, fyra Kajsa Söderberg, 38,85 p och femma Elise Pettersson, 38,15 p. Lagguldet gick till de tre första Älvsbygymnasterna som även plockade hem ett antal grenmedaljer.

Tio grenmedaljer till Älvsbyn
Jenny tog guld på bom och fristående, silver på hopp samt brons i barr; Linnea tog guld på hopp samt silver på bom och fristående; Anna tog silver i barr och brons på fristående. Kajsa Söderberg visade upp dagens snyggaste barrserie och belönades med guld på barr där Jenny Knuts denna gång lyckades med sin svåra övning jättesväng medan Linnea Åberg istället föll på fotuppklippet.
– Bra och fina serier idag, säger tränaren Tora Garberg om tjejernas insatser under dagen.

TEXT: Brittmari Åberg  Foto: Anders Åberg /Älvsbygymnasterna

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.