Granträsknappet fick sol igen

01 APR 2017
Skrivet av :

EXTRA STORT BILDEXTRA: Solen lyste redan från morgonen från en klarblå himmel på lördagen den 25 mars då återigen Granträsk visade upp sin soliga sida när Bya- och Fiskeföreningarna i Granträsk hade sin sedvanliga pimpeltävling vid Grisholmen.


– Vad mycket folk det kommer myste Peter Wedin, sammankallande i tävlingskommittén, samtidigt som han värmde sina kalla händer.

Det blåste lite för mycket för att sitta barhänt och skriva namn på alla de 149 startkorten. Det blev på pricken lika många som förra året.

Roger Viklund hade redan kokat kaffe som både var gott och värmande.

Några av deltagarna kom i god tid före starten för att planera sitt fiske för en fin placering i tävlingen medan andra var mest intresserade av att sola, umgås och ha trevligt. Några soldyrkare hade inte ens med sig pimpelspö men sköna sittdon.

Många barn deltog också vilket säkrar vår framtid. Några barn tyckte att göra snögubbar och leka med snöfort var lite roligare än att fiska hela tiden.

Maja Viklund med medhjälpare såg till att alla kunde köpa goda hamburgare både före, under och efter tävlingen och Roger kokade kaffe över öppen eld under hela tiden.

Den öppna elden med bänkar gav även inspiration till djupa samtal fiskekompisar emellan.

Efter vägning av alla fiskpåsar så började prisutdelningen. Peter började med att tacka alla värdefulla sponsorer för deras hjälp och ropade sedan upp de bästa fiskarna för prisutdelning.

Dessa var Hannu Ruonala, Göran Vuopio samt Ulf Rönnqvist i nämnd ordning.

Efter priser till de tre bästa fiskarna började den viktiga utlottningen på starkorten.

Den fina skruvdragen vanns av Peder Jonsson och sedan kom flera fina presentkort. Det fortsatte sedan med prisbordet där vinnaren fick välja själv vilket pris som var bäst.

Väldigt många fick pris men till slut var även det tomt.

Med ett leende på läpparna började besökarna dra sig hemåt även om någon först tog sig en sista hamburgare.

Vi tackar än en gång våra sponsorer för de fina priserna och solen för det fina vädret.

Text och Foto: Göran Lundström/Bya Corre

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.