Älvsbyn vann över Sikfors i DM

08 APR 2017

Emelie Hjertbrg gör här ett av sina två mål. FOTO: KRISTER PALM

BILDEXTRA: Älvsbyn och Sikfors möttes på onsdagen i säsongens första tävlingsmatch på Älvåkras konstgräs. Det blev seger för ÄIF med 4-0 (1-0). Emelie Hjertberg och Lovisa Westerlund gjorde två mål vardera.
– En bra säsongspremiär men visst var det lite premiärnerver, säger Tommy Granström, tränare för Älvsbyn.

Matchen var den första i Lilla COOP Norrbotten Cup, som numer är namnet på distriktsmästerskapen.

Första halvlek var jämn. Men 30 sekunder före pausvilan satte Emelie Hjertberg Älvsbyns första mål. Ett psykologiskt viktigt mål.

Sedan avgjorde ÄIF i slutet av andra halvlek med tre snabba mål mellan matchminut 73 och 84. Hemmalagets andra mål gjordes av Emelie Hjertberg. De två sista av Lovisa Westerlund.

– Vi orkade inte utan blev trötta i slutet av matchen, säger Emelie Berglund, tränare i Sikfors.

Gästerna drabbades dessutom av en jobspost. Lagets mittfältsmotor Frida Hedkvist blev olyckligt trampad och slet sönder hälsenan. Hon blir troligen borta resten av säsongen. Sedan tidigare har Sikfors en annan nyckelspelare, Caroline Olofsson Heikki, långtidsskadad.

För Älvsbyn gav matchen positiva besked.