Älvsbyhus ramavtal med LKAB bär frukt.

19 APR 2017
Skrivet av :

Nu flyttar de första familjerna i bostadsområdet Repisvaara i Gällivare kommun in. Många av dem i ett Älvsbyhus.

– Det känns jättespännande! Vi är väldigt nöjda med det vi sett hittills av vårt hus, säger Jessica Kristensen.

Repisvaara är ett gammalt stugområde vid foten av Dundret och hit flyttar många från Malmberget till följd av samhällsomvandlingen. Några av dessa är familjen Kristensen som nu flyttar in i ett av de första Älvsbyhusen som byggts i området.

– Det har gått väldigt smidigt för oss. Flyttfirman hämtar våra saker och så är det bara att flytta in och möblera, konstaterar Jessica Kristensen.

När det stod klart att det område Jessica och Johan tidigare bodde på skulle köpas upp av LKAB, föll valet på Repisvaara och ett nytt Älvsbyhus kändes helt rätt.

– Vi tittade runt på nätet och tycker att Älvsbyhus har väldigt fina hus. Jag har länge velat ha en enplansvilla och vi fastnade för Tyr, säger Jessica och fortsätter:

– Jag gillar verkligen planlösningen där kök och vardagsrum ligger i anslutning till varandra och på en stor yta.

Då familjen har tre barn, varav två snart kommer att flytta ut, ville de ha ett hus som de kan trivas i länge.

– Vårt nya hus är lite mindre än det vi hade tidigare men istället har vi valt ett dubbelgarage och ett extra sovrum. En av de bästa sakerna med Älvsbyhus är att valen man måste göra inte är oändliga. Det fanns ett lagom utbud och fina tillägg. Jag har en kompis som bygger själv från grunden och jag avundas dem inte. Det har som sagt gått väldigt smidigt för oss.

Alexander Kult arbetar med samhällsomvandlingen på LKAB och är enig med familjen.

– Processen på Repisvaara har gått fort, även fast samhällsomvandlingen är, och har varit en lång resa, säger Alexander.

Lyckönskningar från kommunalråden

Gällivares kommunalråd ser utvecklingen som positiv och hoppas att familjen ska trivas.

– Jag vill önska Jessika och Johan lycka till i sitt nya boende. De är de första i en lång rad av fastighetsägare som kommer att ersättas med en ny villa, säger Lars Alriksson.

Jeanette Wäppling instämmer och fortsätter;

– Det blir ett otroligt trivsamt och fint område med fantastisk utsikt mot både Dundret och ner mot samhället.

Fram till 2032 beräknas det byggas närmare 360 hus i och med stadsflytten. Älvsbyhus tror och hoppas på att få fortsatt förtroende som en stabil husleverantör.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.