VM-veckan: Drive in-bio, skoterkortege, bilbingo, loppmarknad, kvällsöppna butiker, snölekar på Kanis och mycket mer…

 

Projektgruppen för kringaktiviteterna under VM-veckan; Fredrik Rosengren, Torgny Hortlund och Åsa Edin, som hunnit uträtta mycket på kort tid. FOTO: STERLING NILSSON

VM-veckan i Älvsbyn blir så mycket mer än tävlingar i skotercross. Byn kommer att sjuda av liv och aktiviteter. På programmet finns; drive in-bio, skoterkortege, bilbingo, loppmarknad, snöaktiviteter på Kanis, skidlopp för barn längs Storgatan, kvällsöppna butiker, godisregn, tävlingsstationer med Kraft & Hälsa plus mycket, mycket mer…

– Allt är inte spikat till punkt och pricka. Vår förhoppning är att programmet kommer att ”fyllas på”, allt eftersom det blir klart med ytterligare aktiviteter. Bland annat hoppas vi kunna hylla Elina Öhman och Peter Nårsa efter deras framgångar på proffstouren i USA, berättar Fredrik Rosengren i arrangörsgruppen.

Han fortsätter:
– Sedan vet vi att både Polar Hotel och Clarys krog har planer. Likaså Köpmannaföreningen, vilket känns kul. Det här blir ett lyft för Älvsbyn.

Föreningar, organisationer och företag är fortfarande välkomna att bidra med fler aktiviteter. Det preliminära programmet startar på onsdagen den 29 mars med invigning, tävlingar i olika grenar under ledning av Kraft & Hälsa plus loppmarknad.

– Bord kommer att finnas uppställda för utlåning. Vill man vara säker på plats bokar man, annars ingen föranmälan, bara komma och sälja, hälsar Fredrik.

Dagen avslutas med bilbingo, 18:30-20:00 på parkeringen bakom gamla ICA med försäljning av fika och hamburgare. Det blir tre stycken så kallade Freeplay med kortare pauser mellan.

Parkeringen bakom gamla ICA blir arena för både bilbingo och drive in-bio. FOTO: STERLING NILSSON

Torsdagen fortsätter med ”På Snö i Kanis”. Det är aktiviteter på snö som arrangeras av Älvsby Folkhögskola.

17:30 går starten för Pelletott-loppet, som sponsras av Sparbanken Nord och PT, längs Storgatan för barn från förskoleklass till årskurs 3. Start vid Gårdings och målgång med medaljutdelning nere vid kommunhuset. Barn som deltar bjuds på Festis och varmkorv.

Skidtävlingen följs av godisregn vid Coop.

20.00 – 21.30 blir det drive in-bio på en storbildsskärm på gamla ICA-parkeringen med försäljning av läsk, godis, popcorn med mera…

– Vi tänker tända korgeldar, marschaller och facklor för att få riktigt mysig stämning, berättar Fredrik.

På fredagen den 31 mars är det dags för VM- och EM-deltagarna att göra entré på byn via en skoterkortege längs Storgatan. Den följs av intervjuer och autografskrivning.

– Vi har valt att begränsa programmet från onsdag till fredag. Bättre att korta ner allt tidsmässigt och göra det bra, tycker Fredrik och arrangörsgruppen.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.