Se upp under Sportlovet

05 MAR 2017
Skrivet av :

FLERA UPPDATERINGAR: Under veckan som gått har polisen söderut i landet märkt en viss ökning av villainbrott, varför det kan vara på sin plats att varna för detta inför stundande sportlov kommande vecka. Då många lämna sina bostäder för att fira sportlov på annan ort.

Skall du vara borta på sportlovet,  se till att meddela dina grannar detta och att man har tillsyn under denna tid. Då det väntas mer snö så kanske någon skall skotta snö på infarten, tömma brevlådan o.s.v

Läs mer här!

UPPDATERING SÖNDAG
Under söndagseftermiddagen anmäldes ett villainbrott från Hamptjärnmoran i Boden.

Det var en villa på Fagottvägen som blivit utsatt för inbrott, troligtvis under helgen. Inbrottet upptäcktes vid 17-tiden på söndagen. Tjuven eller tjuvarna har tagit sig in i huset genom att bryta upp ett fönster. Polis och tekniker har undersökt brottsplatsen. Det är i skrivande stund oklart vad som stals vid inbrottet.

UPPDATERING MÅNDAG MORGON
Under natten till måndag upptäcktes ytterligare ett inbrott i Boden. Tekniker kommer under måndagsmorgonen åka dit och göra en teknisk undersökning.
UPPDATERING MÅNDAG EFTERMIDDAG
Från Polisens hemsida:
Under helgen har det inträffat flertalet inbrott i både Norrbotten och Västerbotten.
Anmälningarna har inkommit vid ungefär samma tidpunkter i båda länen.

Tillvägagångssättet har varit på ungefär samma sätt, ingång genom ett fönster som antingen blivit krossad eller forcerad på något sätt och sedan har gärningspersonerna försvunnit ut från bostaden via ordinarie utgångar som exempelvis en altandörr.

Utredningarna från vad som tillgripits är i ett tidigt skede men i stort sett har man kunnat konstatera att smycken och kontanter är det som tillgripitis. Vid några av inbrotten har gärningspersonerna brutit sig in i vapenskåp, men inga vapen är stulna.

Polisen genomför teknisk undersökning vid brottsplatserna samt dörrknackning i och omkring områdena.

Vid tips eller iakttagelser, ring polisen på telefon 114 14. Vid pågående brott, ring 112.

 

 

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.